Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Φλώρινας για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στις 16.10.2017.  
Εισηγήτρια στην ημερίδα ήταν η κα. Λίνα Τουπεκτσή η οποία δραστηριοποιείται στο χειροποίητο κόσμημα. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σάββας Σαπαλίδης ανέφερε ότι η επιχείρηση της κας Τουπεκτσή δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη σημειολογία και αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα. Το επιχειρείν όταν γίνεται μεθοδευμένα τότε έχει επιτυχία. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Σαπαλίδης επεσήμανε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε μια περιοχή όπως τη δική μας όπου καταγράφονται υψηλά ποσοστά ανεργίας. 
Η κα Τουπεκτσή αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναικεία επιχειρηματικότητα αφού χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο λόγω και των παράπλευρων ιδιοτήτων της γυναίκας. 
Πιστεύει όμως ότι με πείσμα, με επιμονή, με μεθοδικότητα και σοβαρότητα νομίζω μπορούν οι γυναίκες να τολμήσουν και να πετύχουν. 
Για το γυναικείο χειροποίητο κόσμημα επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει άνθηση. Ο κόσμος έχει στραφεί σε χειροποίητα και πιο εναλλακτικά κοσμήματα που είναι ποιοτικά αλλά πιο οικονομικά και έχει αποποιηθεί λίγο το χρυσό και το ασήμι που είναι μεν πάρα πολύ ωραίο αλλά είναι ακριβό για να το αποκτήσει κάποιος. Βλέπουμε πάρα πολλές εταιρίες να δημιουργούνται και κάποιες να προχωράνε. 
Έχοντας εξωστρέφεια και συνέργειες μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε εξαγωγές. Αυτό που λέμε χειροποίητο γυναικείο κόσμημα να διαδοθεί παντού. Το χειροποίητο γυναικείο κόσμημα έχει άνθηση γιατί από τη μία είναι οικονομικό και από την άλλη ποιοτικό και καλαίσθητο, γιατί οι κυρίες πάντα θέλουν να είναι όμορφες.


Φλώρινα, 25-10-2017
Επιμελητήριο Φλώρινας