Από σήμερα εγκαινιάζουμε μια ξεχωριστή κατηγορία στα Φλωρινιώτικα Νέα.
Με ιδιαίτερη χαρά και πολλές ευχαριστίες στο εκδότη της εφημερίδος "Φωνή της Φλώρινής" Σωτήριο Βόσδου θα φιλοξενούμε την στήλη της εφημερίδας με τίτλο "Παράθυρο στο παρελθόν" οπού σε κάθε φύλλο αναφέρεται στην Φλώρινα του παρελθόντος.


Με αφορμή τα 50  χρόνια ιεροσύνης του Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεόκλητου το Παράθυρο στο Παρελθόν της εφημερίδας "Φωνή της Φλώρινής" που κυκλοφορεί σήμερα 11 Μαίου 2018 με αριθμό φύλλου 2772 έχει φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται η Κουρά του Σεβ. Θεοκλήτου σε Μοναχό. στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης (20 Οκτωβρίου 1967) και η χειροτονία σε διάκονο στις 22 Οκτωβρίου 1967.



Γράφει λοιπόν ο εκδότης : 

 " ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (11.5.2018)
50 ΧΡΟΝΙΑ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ


Πάνω από 50 χρόνια υπηρετεί την Φλωρινιώτικη κοινωνία και τους πιστούς της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεόκλητος (Πασσαλής). Δυτικομακεδών ο ίδιος, καθώς γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Γρεβενών, υπηρετεί μέχρι σήμερα στην περιοχή μας που εκτείνεται στην εσχατιά της Ελλάδας. Ακολούθησε τα βήματα του Αυγουστίνου Καντιώτη, τον υπηρέτησε πιστά και ο ήπιος χαρακτήρας του εξισορροπούσε πάντα το γνωστό ανα το πανελλήνιο εκρηκτικό ταπεραμέντο του Μακαριστού Μητροπολίτη μας.

Τον περασμένο Απρίλιο συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την χειροτονία του σε Πρεσβύτερο από τον τότε Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας Αυγουστίνο και την ίδια ημέρα, 7 Απριλίου 1968, του εδόθη το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Είχε προηγηθεί η κουρά του σε Μοναχό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλαδορράχης (20 Οκτωβρίου 1967) και η χειροτονία σε διάκονο στις 22 Οκτωβρίου 1967.

Το σημερινό μας ΠΑΡΑΘΥΡΟ είναι η ελάχιστη τιμή στο Δεσπότη μας. Η φωτογραφία είναι από την κουρά του Σεβ. Θεοκλήτου σε Μοναχό.
ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ ΔΕΣΠΟΤΑ. "