«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου». Δεν θα μπορούσε κανείς να περιγράψει καλύτερα την αξία της μάνας από ότι ο Οδυσσέας Ελύτης, με τους παραπάνω στίχους του από το ποίημά του «Εκ του πλησίον».
Σταθερή αξία η μάνα, η μητέρα, η μανούλα, η μαμά, που στο πρόσωπό της αναγνωρίζουμε την ανιδιοτέλεια, αφού είναι εκεί για να δίνει, να στηρίζει, να γιατροπορεύει τα άρρωστα παιδιά της, να καθοδηγεί, να συμβουλεύει, να συγχωρεί καρτερικά, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι αυτή που θα χαρεί με την χαρά των παιδιών της και θα σταθεί δίπλα τους στην λύπη τους. Είναι αυτή στην οποία το παιδί κάθε ηλικίας θα τρέξει να κρυφτεί από τους φόβους του, και είναι αυτή που, όσο και αν έχει πληγωθεί, θα έχει πάντα την αγκαλιά της ανοιχτή. Είναι αυτή που με ένα χαμόγελό της, με μια της αγκαλιά, θα διώξει κάθε σύννεφο, κάθε έννοια, κάθε δάκρυ από τα μάτια των παιδιών της. 
Κάθε χρόνο, λοιπόν, προκειμένου να τιμήσουμε τη μητέρα και τη μητρότητα, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης για την προσφορά της στην οικογένεια και στην κοινωνία, γενικότερα. Αυτή την ανιδιοτελή προσφορά της τιμούμε κατ’ ελάχιστο κάθε χρόνο, θέλοντας να δείξουμε όλοι, όσοι σταθήκαμε τυχεροί και μεγαλώσαμε στη μητρική αγκαλιά, την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου! 

Ο Δήμαρχος Φλώρινας
 Ιωάννης Βοσκόπουλος