Ένα εξαιρετικό και άριστα οργανωμένο τριήμερο εκδηλώσεων παρουσίασε ο Πολιτιστικός σύλλογος Πρεσπιωτών που αν και για 1η φορά τόλμησε και πέτυχε να εισπράξει κολακευτικά σχόλια για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που ειχε το "1ο Φεστιβάλ Κούλας Πρεσπιωτών".
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη με Τουρνουά Βόλεϋ ,ξεναγήσεις στο παραλίμνιο δάσος ,παρατήρηση του ουρανού των Πρεσπών με το κινητό Πλανητάριο και η βραδιά έκλεισε με θεατρική παράσταση.

Η Παρασκευή ξεκίνησε στον χώρο του Φεστιβάλ με Εργαστήριο ανοίγματος φύλλου βλάχικης πίτας συνεχίστηκε με αθλοπαιδίες, survivor και κυνήγι θησαυρού ενώ έκλεισε με μια μοναδική συναυλία Ροκ συναυλία ΒΑΣΊΛΗΣ ΓΟΥΔΑΣ BAND ,ROCK ΑΥΛΑΙΑ , MARY JANE'S LAST DANCE οι οποιοι ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Σάββατο η κορυφαία και τελευταία μέρα ξεκίνησε με Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών,Τουρνουά βόλεϊ,Γιόγκα δίπλα στην λίμνη,και η βραδιά έκλεισε με την συναυλία Γιάννη Βαρδή & Γιώργου Λιανού.
Τον διοργανωτή σύλλογο στήριξαν ο Δήμος Πρεσπών, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας,και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Όλοι υποσχέθηκαν πως το 2ο Φεστιβάλ θα είναι ακόμη καλύτερο με περισσότερες εκδηλώσεις έτσι ώστε πλέον να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς για τις Πρέσπες.

Το 1ο Φεστιβάλ τελειώσε......έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Κούλας Πρεσπών 2019


Δείτε βίντεο από το ρεπορτάζ του West Channel και του Δημήτρη Βακρατσά