Ήταν τελικά η ώρα για την πρώτη εντός έδρας ήττα του Μελιτέα κόντρα στον ποιοτικό Αλμωπό. Ήττα με 0-3 – «το σκορ δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που συναντήσαμε» δήλωσε ο τεχνικός των νικητών, Γιώργος Τυριακίδης - δίκαιη που αφήνει μια πίκρα στην ομάδα της Μελίτης καθώς δεν συνοδεύτηκε από την ανάλογη αντίσταση ειδικά στο β΄ημίχρονο, διάστημα στο οποίο συνήθιζε να αντεπιτίθεται και να ανατρέπει αποτελέσματα κόντρα στα «θηρία» του 2ου ομίλου της footballleague.

Στο γνωστό τέμπο κύλησε το πρώτο 25λεπτο, με τους γηπεδούχους να αφήνουν την κατοχή αλλά να δείχνουν επικίνδυνοι στην κόντρα. Και αν ο πρώτος σκόρερ και αρχηγός Ρωμαίος άνοιγε το σκορ (οριζόντιο δοκάρι στο 25΄) με το ξαφνικό γυριστό του, σίγουρα θα βλέπαμε άλλο ματς. Το δοκάρι σαν να ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που έγιναν επιθετικότεροι και προηγήθηκαν αμέσως μετά (Ξόμπλιος στο 31΄). Στο β΄ μέρος οι παίκτες του Παντελή Τσιλεμάνη μπήκαν φουριόζοι (συνετέλεσε και η είσοδος του Κάσα) απέτυχαν να ισοφαρίσουν και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε το 0-2 από τη «φωτοβολίδα» του Λάζαρου Ελευθεριάδη (MVP με γκολ και 2 ασίστ, γνώριμος στα γήπεδα της Φλώρινας από τη θητεία του στη Θύελλα Φιλώτα) και το σκορ έκλεισε με «σεντερφορίσιο τέρμα» ο Μεντί. Ίσως η ομολογουμένως θετική πορεία και απόδοση του.. πρωτάρη Μελιτέα στα.. σαλόνια της Γ’ εθνικής να έχει και τον αντίκτυπό της. Οι αντίπαλοι άρχισαν να έρχονται ιδιαίτερα προετοιμασμένοι και διαβασμένοι υπολογίζοντας σοβαρά τον Μελιτέα και ειδικότερα τη δύναμη της «πύρινης» έδρας του.

Κυριότερες φάσεις

25΄ Εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη, γύρισμα του Σοβισλή και κοντινό βολέ Ρωμαίου στο οριζόντιο δοκάρι.
30΄ Κεφαλιά – πάσα Ξομπλιου και ο Μεντής αστόχησε σουτάροντας εξ’ επαφής πάνω στον Μπεμπερίδη.
31΄ενέργεια Ελευθεριάδη Λ. γύρισμα και κοντινή προβολή του Ξόμπλιου(0-1).
34΄ ψηλοκρεμαστό σουτ Λεζάκη, έσωσε με υπερένταση ο Μένιος.
40΄Δυνατή εκτέλεση φάουλ του Αργυρίου απέκρουσε θεαματικά ο Μπερμπερίδης.
46΄Παράλληλο γύρισμα του Κάσα δεν πρόλαβε ο Ρωμαίος να βρει δίχτυα με την προβολή του.
61΄Διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για υπόδειξη οφ΄σαιτ (;) στον Ρωμαίο που έμπαινε μόνος στην αντίπαλη περιοχή από πάσα του Λεζάκη.
65΄Εντυπωσιακό τέρμα από ελιγμό και μακρινό σουτ-φωροβολίδα του Ελευθεριάδη που έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας (0-2).
70΄κάθετη πάσα του Ελευθεριάδη Λ. και ο Μεντίέφυγε στην πλάτη της άμυνας πλασάροντας εύστοχα(0-3).
74΄επικίνδυνο φάουλ Λεζάκη δεν βρήκε την μπάλα με κεφαλιά ο Σοβισλής και ο Μένιος απομάκρυνε προ του Ρωμαίου.
85΄ Ο Ελευθεριάδης Γ. επιχείρησε να σκοράρει (ο Μπερμπερίδης βρισκόταν εκτός εστίας) από μακριά για να διώξει με το κεφάλι ο Σεκουλίδης.

Διαιτητής ο Πολυχρονίου και βοηθοί οι Πρεσπάρης, Σιδερίδης (ΣΔ Καστοριάς)

ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ (Π. Τσιλεμάνης): Μπερμπερίδης, Μωυσιάδης (46΄ Κάσα), Γιώσης, Σεκουλίδης, Σοβισλής, Γεωργιάδης (78΄ Τσιτάκης), Ντώνος (78΄Παπασωτηρίου), Τσώτσος, Μπατμάς (70΄Γεωργόπουλος), Λεζάκης, Ρωμαίος.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ: Μένιος, Κυριακίδης, Σαϊνατούδης (84΄Ελευθριάδης Γ.), Τζιμογιάννης, Σαμαρόπουλος, Ασλαμπάλογλου, Αργυρίου, ΡικάρντοΤσέβαρι, Ελευθεριάδης Λ. (75΄ Κάρτζιος), Μεντής (70΄Νικολίτσας), Ξόμπλιος (66΄Μεντί).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΛΙΤΕΑ ΜΕΛΙΤΗΣ