Στο σύμπλεγμα των Σποράδων, βόρεια της Εύβοιας και ανατολικά του Νομού Μαγνησίας, σε μικρή απόσταση από τον Βόλο, προβάλλει η Σκιάθος, το νησί που είναι ονομαστό τόσο ως γενέτειρα του Παπαδιαμάντη όσο και ως ένας καταπράσινος, πανέμορφος τόπος, ιδανικός για διακοπές το καλοκαίρι, αλλά και γοητευτικός κάθε εποχή του χρόνου.

Τα όμορφα ξωκλήσια της αλλά και η αναπόφευκτη σύνδεση που γίνεται με τον Κοσμοκαλόγερο της ελληνικής λογοτεχνίας καθιστούν τη Σκιάθο έναν τόπο με θρησκευτικό ενδιαφέρον, με το Πάσχα στο νησί να είναι μία από τις πολλές αιτίες για τις οποίες αξίζει κανείς να την επισκεφτεί. Πράγματι, όποιος βιώσει εδώ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση θα νιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα συγκίνησης και κατάνυξης. 

Το Πάσχα όμως είναι μόνο το προανάκρουσμα ενός μεγάλου και φωτεινού καλοκαιριού, και η Σκιάθος είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη για να το απολαύσει κανείς. Και αυτό δεν είναι διαπίστωση μόνο των Ελλήνων, αλλά και χιλιάδων ξένων, κυρίως Ιταλών και Βορειοευρωπαίων, που εδώ και χρόνια την προτιμούν για τις διακοπές τους, επενδύοντας μάλιστα και ολόκληρες περιουσίες για να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες κοντά στις παραλίες της.
Ωστόσο η διαμονή είναι εύκολη και προσιτή και για τους Έλληνες που θέλουν να περάσουν λίγες μέρες στο νησί, αφού υπάρχουν πολλά στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Χώρα, αλλά και πολλά ξενοδοχεία περιμετρικά της Σκιάθου.

Η πρόσβαση στη Σκιάθο είναι εύκολη και μπορεί να γίνει είτε αεροπορικώς είτε διά θαλάσσης με φέρι, δελφίνι ή ακόμη και με… υδροπλάνο από λιμάνι του Βόλου. Για αυτόν τον λόγο οι Βολιώτες αλλά και οι υπόλοιποι Θεσσαλοί τη θεωρούν κάτι σαν… προορισμό του Σαββατοκύριακου, κάτι που ζωντανεύει ιδιαίτερα το νησί στο τέλος της εβδομάδας.
Οι παραλίες του νησιού είναι τόσο πολλές που ίσως να μη φτάσουν οι διακοπές σας για να τις δείτε όλες. Κάθε στάση του λεωφορείου από τη Χώρα μέχρι και τις Κουκουναριές, στο τέλος της διαδρομής, είναι και μια νέα πρόκληση που περιμένει να την ανακαλύψετε. Και όταν πια φτάσετε στις Κουκουναριές, θα διαπιστώσετε πως δεν είναι τυχαία η φήμη που έχουν αποκτήσει. Τιρκουάζ νερά και ψιλή, χρυσαφένια άμμος και ακριβώς από πίσω πεύκα που προσφέρουν παχύ ίσκιο είναι το σκηνικό που θα αντικρίσετε φτάνοντας, ενώ οι καντίνες όπου θα πάρετε το φαγητό ή το ποτό σας είναι απλώς το ιδανικό συμπλήρωμα στο φυσικό περιβάλλον και δεν μειώνουν σε τίποτε την ομορφιά του, αφού η κατασκευή τους είναι βασισμένη στο ξύλο. 

Κατά τη διαμονή σας στη Χώρα μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το φτωχικό σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που έχει γίνει μουσείο, αλλά και την πλούσια αγορά που εκτείνεται σε όλο το μήκος της κεντρικής οδού, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε τους πλέον κεντρικούς δρόμους πολλών μεγαλουπόλεων.
Τέλος, η διασκέδαση στο νησί είναι εγγυημένη και απευθύνεται σε κάθε ηλικία και γούστο. Σας προτείνουμε πάντως να αφήσετε πίσω σας την ημέρα και να υποδεχθείτε τη νύχτα ατενίζοντας τις πορτοκαλί αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος και πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σας στο κάστρο του νησιού, το Μπούρτζι, δίπλα από το λιμάνι.
Συνδυάζοντας την ιστορικότητα του χθες και τον κοσμοπολιτισμό τού σήμερα, η Σκιάθος ανήκει στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και θα συνεχίσει να βρίσκεται για πολλά χρόνια ακόμα μεταξύ των πρώτων επιλογών για ποιοτικές διακοπές.

Δείτε περισσότερα https://skiathosmystery.com