Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Η χάραξη από Ξυνό Νερό, μέσω Φλάμπουρου, επιλέγει τελικά για το τμήμα του Κάθετου Άξονα Κοζάνης-Φλώρινας της Εγνατίας Οδού. 
Αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/11/2018) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του προέδρου της Εγνατίας Οδού, Απόστολου Αντωνούδη, του περιφερειάρχη, Θεόδωρου Καρυπίδη, του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανου Μπίρου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, με τη συγκεκριμένη επιλογή θα αποφευχθεί το πέρασμα του αυτοκινητόδρομου μέσα από τα ορυχεία Βεύης, ενώ θα είναι μικρότερου κόστους από την αρχική χάραξη.

«Παρότι η νέα χάραξη θα είναι κατά 4 χιλιόμετρα ποιο μεγάλη το κόστος θα ελαχιστοποιηθεί σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς θα αποφευχθεί η γέφυρα των 600 μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνούδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η νέα χάραξη θα είναι ποιο ομαλή.

Σύμφωνα με το αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανο Μπίρο «η χάραξη αυτή είναι η βέλτιστη», ενώ σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των μελετών και της κατασκευής θα γίνει μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Υπουργείου Υποδομών.

Σε ότι αφορά τη βελτίωση του υπάρχοντος τμήματος Πτολεμαϊδα - Ξυνό Νερό αποφασίστηκε, όπως ανέφερε ο κ. Μπίρος να χρηματοδοτηθεί η μελέτη-κατασκευή από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με το ποσό των 80 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε όπως ανέφερε να έχουμε στα τέλη του 2020 τον ανάδοχο. Όπως επισήμανε η χάραξη θα είναι η υπάρχουσα, ενώ θα προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονου Κόμβου στο τμήμα που συναντά την Εθνική Οδό Φλώρινας-Έδεσσας, στην περιοχή του Φιλώτα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.