Η Σαντορίνη είναι ένας τόπος γεμάτος γοητεία. Ένα ηφαίστειο που το αγκαλιάζει η θάλασσα του Αιγαίου, η μπλε απεραντοσύνη και τα υπέροχα χρώματα των τοπίων προσφέρουν στους επισκέπτες του νησιού μια μυθική εμπειρία. 

Η Σαντορίνη, γνωστή και ως Θήρα, είναι το νησί που αποθανατίζεται από ποιητές και ζωγράφους, χάρη στους λαμπερούς φωτισμούς, τους πολύχρωμους βράχους και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Μια θάλασσα αισθήσεων που προκύπτουν από τις αντιθέσεις των πραγμάτων στο χώρο: κατάλευκα ασβεστωμένα σπίτια που ακουμπούν πάνω στη μελανή γη, σπίτια σχεδόν σμιλεμένα μέσα στους βράχους και άγρια ηφαιστειακά γλυπτά που εναλλάσσονται με τις κομψές κυκλαδίτικες αρχιτεκτονικές γραμμές.

Ανακαλύψτε τα χωριά της καλντέρας και απολαύστε έναν περίπατο από τα Φηρά στο Φηροστεφάνι και το Ημεροβίγλι Διασχίστε το μονοπάτι προς την Οία περνώντας από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, το Παρεκκλήσι του Σταυρού και το Μαύρο Βουνό, απ’ όπου μπορείτε να δείτε τα πανέμορφα χρώματα του ηλιοβασιλέματος να σμίγουν με τον ορίζοντα.
Το νησί είναι γεμάτο με μοναδικές παραλίες στα χρώματα του μαύρου, του κόκκινου και του λευκού, προϊόντα ηφαιστειακής άμμου. Στην Κόκκινη Παραλία, την Άσπρη Παραλία, την Περίσσα και το Καμάρι, η ηφαιστειακή γη δημιουργεί αθάνατα έργα τέχνης. Εξερευνήστε τα μυστηριώδη βάθη του Αιγαίου: το ακρωτήριο Τρυπητή στη Θηρασία, το ναυάγιο στον Ταξιάρχη, την Παλιά Καμένη και τα σπήλαια στα Μέσα Πηγάδια.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την προϊστορική πόλη του Ακρωτηρίου. Περπατώντας πάνω σε ξύλινες γέφυρες θα συναντήσετε έναν από τους σημαντικότερους και καλοδιατηρημένους πολιτισμούς στη Μεσόγειο, ο οποίος καλύφθηκε από τις στάχτες της μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης του 1600 π.Χ. Επισκεφθείτε το μουσείο της Προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά, για να θαυμάσετε τις διάσημες τοιχογραφίες του, μεταξύ των οποίων η Άνοιξη και οι Αφρικανοί.
Οι διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία του νησιού, είναι το επιστέγασμα της χαλάρωσης και της καλοζωίας. Η Σαντορίνη είναι πλέον ένας από τους πιο πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα. Ζήστε την εμπειρία της κολύμβησης σε μια από τις πισίνες που ενώνονται με την άκρη των βράχων και απολαύστε το Αιγαίο που απλώνεται μπροστά σας. Χαλαρώστε σε μια ξαπλώστρα πίνοντας δροσερά κοκτέιλ και κυρίως μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ στο ξενοδοχείο σας, μόνοι, με την παρέα ή με το ταίρι σας.
Η κουζίνα της Σαντορίνης διαθέτει εξαιρετικά συστατικά χάρη στο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ηφαιστειακό χώμα. Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του νησιού είναι οι παγκοσμίως διάσημες λιαστές ντομάτες, η φάβα, η κάπαρη και λευκές μελιτζάνες. Οι σεφ των του νησιού, συνδυάζουν παραδοσιακές συνταγές με τη σύγχρονη γαστρονομία, καθιστώντας το νησί κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στο Αιγαίο. Συνοδέψτε το φαγητό σας με τα μοναδικά λευκά και κόκκινα της Σαντορίνης, ειδικά το φημισμένο Vinsanto από τους ηφαιστειογενείς αμπελώνες ηλικίας άνω των 3.200 ετών.

Ένα από τα πιο όμορφα και διάσημα νησιά της Ελλάδας σας προσκαλεί να αποκαλύψετε τα μυστικά της μαζί. Καλώς ήλθατε στο Αιγαίο, καλώς ήλθατε στη Σαντορίνη!

Πηγή αρθρογραφίας: Pegasussuites Santorini Hotels & Suites