Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας, τίμησε τους Πρωταθλητές του και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019 σε ένα κατάμεστο ΟΞΙΦ Αρένα.

Με την παρουσία τους τίμησαν τον ΟΞΙΦ ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, εκατοντάδες γονείς και φίλοι.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ομίλου κος Χρήστος Παυλίδης αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του ΟΞΙΦ το 2018 με την κατάκτηση του 3ου κατά σειρά τίτλου του Καλύτερου Σωματείου στην Ελλάδα αναφέρθηκε στα επόμενα μεγάλα σχέδια του ΟΞΙΦ: την κατασκευή Αγωνιστικού – Προπονητικού Κέντρου στην Αθήνα (ATHENS FENCING CENTER), τη συνδρομή του ΟΞΙΦ στη διοργάνωση του Παν. Πρωταθλήματος -13 ετών στο HELEXPO MAROUSI, την κατασκευή 2 Γηπέδων Τένις και Garage για τα Οχήματα του Ομίλου στο ΟΞΙΦ Αρένα και, τέλος, την αίτηση ένταξης στο ERASMUS+ σε συνεργασία με σωματεία από την Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία. Τέλος, ευχαρίστησε τους κ.κ. Μπίρο, Βοσκόπουλο και τους Χορηγούς για την ουσιαστική τους συμβολή στην κατασκευή και τον εξοπλισμό του ΟΞΙΦ Αρένα.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κος Μπίρος και αναφέρθηκε στις δράσεις στήριξης της Π.Ε. Φλώρινας των επιλογών του ΟΞΙΦ και υποσχέθηκε την αμέριστη συνέχιση στήριξης των προσπαθειών μας.

Τέλος, το λόγο έλαβε ο κ. Βοσκόπουλος και αναφέρθηκε αναλυτικά στα επιτεύγματα της Φλωρινιώτικης Ξιφασκίας με κορυφαίες στιγμές τη διοργάνωση Παγκοσμίων και Ευρωπαϊκών Κυπέλλων με τη στήριξη του Δήμου Φλώρινας. Δεσμεύτηκε, τέλος, σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας.

Βραβεύτηκαν συνολικά 47 αγόρια και κορίτσια για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες ενώ τον Τίτλο του Καλύτερου Αθλητή για το 2018 κατέκτησε ο Αστέριος Τσώκας.

Για την Ιστορία το φλουρί των Αθλητών κέρδισε ο Ιωάννης Φίσκας και των Γονέων η κ. Σούζη Πήτα.

Καλή Χρονιά! 
Από το Δ.Σ.