Η Α΄ τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας και οι υπεύθυνες καθηγήτριες του μαθήματος της Ζ.Δ.Δ ευχαριστούν θερμά την κυρία Παπαγεωργίου Έφη για τη θερμή υποδοχή στο χώρο του βιβλιολογείου της Παιδαγωγικής Σχολής του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας. Επίσης για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορική ανάδρομη στις μορφές που είχε το βιβλίο στους αιώνες και στα σταδία κατασκευής ενός χειροποίητου βιβλίου.

Στη συνέχεια στο παραδοσιακό τυπογραφείο της Σχολής ο κύριος Γρηγόρης Αλεξίου παρουσίασε τον τρόπο που τυπώνονταν μια σελίδα βιβλίου πριν την εμφάνιση του ψηφιακού τύπου. Ήταν μια δουλειά με πολύ κούραση, πολύ μεράκι και μεγάλη υπομονή! Τον ευχαριστούμε θερμά!

Το ενδιαφέρον και η προσοχή των μαθητών ήταν έντονα και συμμετείχαν στις παραπάνω παρουσιάσεις με σχετικές ερωτήσεις και απορίες. Τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές του σχολειού μας θα έχουν τη δική τους βιωματική εμπειρία κατασκευής του δικού τους χειροποίητου βιβλίου, μετά από την ευγενική πρόσκληση – πρόσφορα της κυρίας Παπαγεωργίου Έφης, στο βιβλιολογείο του Πανεπιστημίου!

Οι καθηγήτριες του μαθήματος της Ζ.Δ.