Τα κορίτσια των ΣΑΡΙΣΩΝ συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Φλώρινα στην γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση έφεραν στο σύλλογο τρία Πανελλήνια Μετάλλια.

Οι αγώνες έγιναν στην Αλεξανδρούπολη στις 30-31/3/2019, όπου βρέθηκε η αποστολή των ΣΑΡΙΣΩΝ αποτελούμενη από 13 παιδιά. Τα παιδιά συνόδευαν οι προπονητές της ομάδας Λίβιου Πρεντοάικα και Θωμάς Ευθυμίου. Στο 12ο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας πήραν μέρος 169 αθλητές/τριες από 31 σωματεία της χώρας.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία των κορασίδων (Κ15) η διεθνής αθλήτριά μας Χρυσή Φωτιάδου, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη δυσκολία. Αυτό είναι το 6ο χρυσό που κερδίζει σε αντίστοιχα όπεν αυτή την περίοδο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε επίσης η Αλεξία Μάλο στις παγκορασίδες (Κ12). Είναι η πρώτη φορά που η Αλεξία κατακτά την 1η θέση και αυτό δείχνει την μεγάλη βελτίωση που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες μέσα από σκληρή δουλειά. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Δανιέλα Γραμματοπούλου με την 3η θέση στις Νεάνιδες (Κ18). 

Μία «ανάσα» από τα μετάλλια, στην 8άδα,  έφτασαν μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις ο Ιωσήφ Ελσάμι στους παίδες, ο Σωτηρίου Κων/νος στους παμπαίδες, η Δέσποινα Άμπα στις κορασίδες και η Γεωργία Σπανού στις παγκορασίδες. Πολύ καλά έπαιξαν όλα τα υπόλοιπα παιδιά αφήνοντας ικανοποιημένους τους προπονητές τους.

Η κατάταξη των αθλητών/τριών μας έχει ως εξής: 

ΝΕΑΝΙΔΕΣ (8): Γραμματοπούλου Δανιέλα (3η) 
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (15): Φωτιάδου Χρυσή (1η),  Άμπα Δέσποινα (5η)
ΠΑΙΔΕΣ (42): Ελσάμι Ιωσήφ (6ος), Μούσιας Σωτήρης (21ος)
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (53): Σωτηρίου Κων/νος (5ος), Σαμπαλής Χρυσοβαλάντης (11ος), Ελσάμι Ζαχαρίας 12ος), Ουλιάρης Στέφανος (22ος)
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (21): Μάλο Αλεξία (1η), Σπανού Γεωργία (6η),  Χρυσοστομίδου Ειρήνη (11η), Χρυσοστομίδου Νεστορία (13η)

Απευθύνουμε πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας για την αγωνιστικότητα, για το ήθος και την εργατικότητα που τους διακρίνει. Συγχαίρουμε τις νικήτριες που με τις επιτυχίες τους διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο τον αθλητισμό της Φλώρινας σε όλη την Ελλάδα. Συγχαίρουμε τους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά και τα ενισχύουν. Συγχαίρουμε ακόμα τον προπονητή της ομάδας μας Λίβιου Πρεντοάικα που με την υψηλή του κατάρτιση έχει μετατρέψει τα παιδιά μας σε μαχητές, με εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Επίσης, πολλά συγχαρητήρια και στο βοηθό προπονητή Ευθυμίου Θωμά που με την ενεργητικότητά του ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία των παιδιών μας.
Τέλος, συγχαίρουμε θερμά και ευχαριστούμε τις ομάδες της Αλεξανδρούπολης Εθνικό και Φάρο για την φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση.