Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, συνδιοργάνωσαν Ημερίδα Εκπαιδευτικών και Γονέων, με θέμα:
«Αξιοπρέπεια και Εκπαίδευση: Για ένα σύγχρονο Σχολείο αξιών και αλληλεγγύης»
η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 09 Απριλίου 2019, στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, ώρα 8.30 πμ. – 13.30 μμ., και συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας και ενδιαφερόμενοι γονείς.

Συντονιστές της Ημερίδας ήταν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Κίμων Σαββάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Θεολόγος Οκουτσίδης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου, κ. Νικόλαος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εισηγητές της Ημερίδας παρουσίασαν τις ακόλουθες εισηγήσεις:

1. «Η Παιδεία αποτελεί συνεχή πορεία αναδείξεως της αξιοπρέπειας του ανθρώπου», Dr Σταύρος Μπαλογιάννης, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ.

2. «Η γλώσσα της αξιοπρέπειας στη σχολική τάξη», κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, Dr Παιδαγωγικής και Διδακτικής της γλώσσας, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

3. «Μεσοπρόθεσμος Στρατηγικός Σχεδιασμός ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας: Ένα σχολείο πρόληψης, συνέργειας και αλληλεγγύης», Dr Ιωάννης Σούλιος, Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου.

4. «Το σχολείο παράγοντας διαμόρφωσης αξιών», κ. Ευγενία Νιάκα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης.

5. «Αρετές και στρεβλώσεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος, Dr Αθανάσιος Μαλέτσκος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και εποικοδομητικός διάλογος με πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις από μέρους των εισηγητών και διαμορφώθηκε ένα εξαιρετικά δημιουργικό κλίμα, το οποίο κράτησε αμείωτη την προσοχή των παρευρισκόμενων ως τη λήξη των εργασιών.

Οι συνδιοργανωτές της Ημερίδας ευχαριστούν ιδιαίτερα τον προσκεκλημένο ομιλητή, Dr Σταύρος Μπαλογιάννης, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ., για την προσφορά του στην εκπαιδευτική κοινότητα της Φλώρινας, καθώς και τη Δημοτική αρχή Φλώρινας και τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, για την οικονομική και τεχνική υποστήριξη που μας παρείχε για άλλη μια φορά, συνεισφέροντας στην απρόσκοπτη υλοποίηση του επιμορφωτικού μας έργου προς τους εκπαιδευτικούς της περιοχής μας.

Ο Οργανωτικός Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου ΠΕ.ΚΕ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας

Dr Ιωάννης Σούλιος