Από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Φλώρινας, κ. Βασίλειο Γιαννάκη, καθώς έδωσε έναν αγώνα με ήθος και αξιοπρέπεια και κατάφερε να στεφθεί ξεκάθαρος νικητής στις Δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019.

Οι συγκυρίες της εποχής πολλές και οι δυσκολίες τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Ο νέος εκλογικός νόμος, σε συνδυασμό με τα πενιχρά πλέον οικονομικά των Δήμων και τις ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες και απαιτήσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, καθιστούν το έργο του απαιτητικό και ιδιαιτέρως δελεαστικό, αφού θα κληθεί να βρει τις καλύτερες λύσεις για το συμφέρον του τόπου.

Είμαι βέβαιος πως με εφόδια την εμπειρία του από την επιτυχή ενασχόλησή του με την αυτοδιοίκηση, τη διάθεσή του για δουλειά και προσφορά, αλλά και την αγάπη του για τον Δήμο Φλώρινας, θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις πραγματικά αυξημένες απαιτήσεις του θεσμού, που καλείται από τους Συνδημότες μας να υπηρετήσει.

Η παρούσα Δημοτική αρχή αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη με μελέτες, έργα και ευρωπαϊκά προγράμματα σε εξέλιξη και προτάσεις σε προγράμματα, τα οποία βρίσκονται στο στάδιο έγκρισής τους, η οποία θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για τη θητεία του νέου Δημάρχου.

Ως απερχόμενος Δήμαρχος της Φλώρινας, του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και τον διαβεβαιώνω και δημόσια πως θα βρίσκομαι δίπλα του σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια θερμά στα νέα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, από όποιονδημοτικό συνδυασμό κι αν προέρχονται, με την ευχή να αφήσουν στην άκρη τους μικροπολιτικούς τακτικισμούς, που βιώσαμε σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, και να αγωνιστούν όλοι μαζί σαν μια γροθιά για το καλό του Δήμου Φλώρινας και των Συνδημοτών μας.