Σχόλιο floriniotika.gr : Με αφορμή το παρακάτω άρθρο του Μπάμπη Τριανταφυλλίδη θέλουμε να τονίσουμε πως μας αντιπροσωπεύει απόλυτα για τους λόγους τους οποίους εξηγούμε  παρακάτω :

    α) Από ύπαρξης του floriniotika.gr περίπου 6 έτη δηλαδή  έως και σήμερα ποτέ δεν λάβαμε ως είθισται πρόσκληση μέσω email η έστω προφορικά να παραβρεθούμε ως ΜΜΕ της Π.Ε Φλώρινας στην εκδήλωση αυτή η οποία ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς αλλά κατέληξε "μουσικοχορευτική βραδιά" όπως την ονόμασε ο ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου Νέοι Ορίζοντες Σιταριάς.


Το florinitika.gr ήταν αποκλεισμένο όπως και άλλα ΜΜΕ της περιοχής για λόγους που ποτέ δεν μάθαμε ......;;;;;;;

    β) Μια εκδήλωση η οποία έχει τον χαρακτήρα που ξεπερνά τα όρια της Π.Ε Φλώρινας η ακόμη και της Ελλάδος χρίζει ιδιαίτερης προβολής από όλα τα ΜΜΕ της περιοχής και όχι από κάποια της επιλογής και της αρεσκείας του συλλόγου και αποκλεισμού των υπολοίπων....

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι γράφει ο Μπάμπης Τριανταφυλλίδης στο άρθρο του ο οποίος παρευρέθηκε και κατέγραψε το γεγονός με πλήρες φωτορεπορτάζ και βίντεο:

γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης
πηγή : parathrhthsflorina.gr

Χειρότερα δεν μπορούσε να γίνει. Τίποτα δεν θύμιζε τις πρώτες εκδηλώσεις του Παμμακεδονικού ανταμώματος γιατί ήταν ένα απόλυτο μηδενικό. Ελάχιστοι οι σύλλογοι που συμμετείχαν, 6 την Παρασκευή 3 το Σάββατο και πολύ λίγος ο κόσμος που τις παρακολούθησε. Μόνο ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Ιωάννου δεν μπόρεσε να δει την σκληρή πραγματικότητα κι εμφανίστηκε με περισσή αλαζονεία και έπαρση σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Αυτό που οφείλουν τόσο ο πρόεδρος όσο και το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου «Νέοι ορίζοντες» είναι να ζητήσουν μια μεγάλη συγνώμη για την κατάντια στην οποία οδήγησαν μια τόσο μεγάλη και σημαντική εκδήλωση όχι μόνο για τον πολιτισμό μας αλλά και την ίδια την χώρα. Αυτός ο ευτελισμός δεν μας πρέπει και δεν ταιριάζει στον περήφανο λαό της περιοχής μας.

Η απαξίωση της εκδήλωσης έφτασε σε τέτοιο σημείο που ακόμα και οι τοπικές μας αρχές απουσίαζαν από την εκδήλωση. Μόνο η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σιταριάς Ζωή Τσακμάκη ήταν παρούσα. Εξαίρεση απετέλεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φλώρινας Χρήστος Μπαρδάκας.

Όμως η απαξίωση ξεκινάει από τον πρόεδρο του συλλόγου και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου που ανέλαβαν την διοργάνωση του ανταμώματος.

Όταν το αντάμωμα χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον πρόεδρο του συλλόγου «»Νέοι Ορίζοντες» «μουσικοχορευτική βραδιά» έχει φτάσει στο έσχατο σημείο. Τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.


Στάση διαμαρτυρίας είναι το γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι κάτοικοι της Σιταριάς γυρίσανε την πλάτη στην εκδήλωση και δεν συμμετείχαν. Μια εκδήλωση που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο. Κι αυτό δεν το διερεύνησε καθόλου το διοικητικό συμβούλιο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι απουσίαζαν παντελώς οι τοπικές αρχές. Οι όποιες δικαιολογίες αποτελούν κάλυψη των προθέσεων τους. Είναι σημειολογική η παρατήρηση του Μητροπολίτη που έκανε τον αγιασμό ότι φέτος κάνουμε τον αγιασμό χωρίς κόσμο.

Υπάρχουν ευθύνες για όλα αυτά. Κι οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» που έχουν αναλάβει την ευθύνη της οργάνωσης της εκδήλωσης εδώ και αρκετά χρόνια.

Εμείς δεν χαϊδέψαμε ποτέ αυτιά ούτε και θα το κάνουμε τώρα. Από το 6ο Παμμακεδονικό αντάμωμα είχαμε επισημάνει τα λάθη και τις παραλείψεις, πως πρέπει να αλλάξουν γραμμή πλεύσης. Κάναμε προτάσεις. Χτυπήσαμε το καμπανάκι όμως δεν μας άκουσε κανείς. Δυστυχώς συνέχισαν τον δικό τους δρόμο. Έναν δρόμο που μια σπουδαία εκδήλωση την οδήγησε στην προχθεσινή ανυπαρξία. Γιατί δεν ήταν καν μουσικοχορευτική βραδιά.

Να τι γράφαμε στην κριτική μας:


Για το 6ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
«Το 5ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα ήταν όντως μια από τις πλέον πετυχημένες διοργανώσεις στη Δυτική Μακεδονία και από πλευράς οργάνωσης και από πλευράς συμμετοχής αλλά και ποιοτικών στοιχείων, που σου έδιναν την εντύπωση ότι το 6ο θα είναι πολύ καλύτερο. Δυστυχώς συνέβη το αντίθετο. Τίποτα δεν διδάχτηκαν από την περσινή τους επιτυχία. Νέα παιδιά γεμάτα όρεξη και διάθεση για προσφορά, ελπίζαμε όλοι και όλες σε κάτι καλύτερο».

«…Ο δρόμος που επέλεξε να ακολουθήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» είναι κατηφορικός και ολισθηρός. Κι αν συνεχίσουν έτσι φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι να συρρικνωθεί η εκδήλωση και εν τέλει να σβήσει….

Μια εκδήλωση πολιτισμού από τις μεγαλύτερες στη Δυτική Μακεδονία κινδυνεύει να εκφυλιστεί, να καταντήσει ένα φολκλόρ με σουβλάκια, μπύρες και με ολίγη κομματική ταμπέλα και εντέλει να σβήσει.

Αν θέλεις να σε σεβαστούν οι άλλοι και να συμμετέχουν σ’ αυτό που κάνεις πρώτα πρέπει ο ίδιος να το σεβαστείς και να το προφυλάξεις από αστοχίες και κακοτοπιές».

Για το 7ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
«….Το φετινό Παμμακεδονικό Αντάμωμα ήταν μια απογοήτευση από κάθε πλευρά. Και η ανοχή έχει τα όρια της. Αν δεν μπορούν ας την αναθέσουν σε άλλους. Δεν δικαιούται κανείς να ευτελίζει μια τέτοια εκδήλωση.

Ο χρόνος δεν είναι δικαιολογία. Ας την κάνανε την εκδήλωση ένα, δύο μήνες αργότερα. Ας μην την κάνανε καθόλου, αν δεν τους έπαιρνε ο χρόνος».

Για το 8o ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
«Άλλο ένα Παμμακεδονικό αντάμωμα στη Σιταριά είναι μια πραγματικότητα της αποτυχίας και εντάσσεται στη σορό των αποτυχημένων εκδηλώσεων.

Εμείς το τονίσαμε και στο 6ο και στο 7ο πως αυτής της μορφής αντάμωμα μοιραία είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Κάθε τι νέο αν δεν στηρίζεται σε στέρεες βάσεις θα είναι μετριότητα και θα ακολουθήσει την πεπατημένη, θα αποτελέσει μια καρικατούρα πολιτισμού. Και το 8ο Παμμακεδονικό αντάμωμα στηρίζονταν σε ξύλινα πόδια, χωρίς πολιτιστικό, ιστορικό και επιστημονικό υπόβαθρο, χωρίς νέα στοιχεία, χωρίς δράσεις που να προκαλούν ενδιαφέρον».

«…Όσο κι αν πικράνω κάποιους πρέπει να πούμε τις αλήθειες και τα ψέματα του 8ου Παμμακεδονικού ανταμώματος μήπως και φιλοτιμηθούν κάποιοι και περισώσουν αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση, ειδικά στους καιρούς που ζούμε, και επανέλθουν στην αρχική της στόχευση της ουσιαστικής προσφοράς στους συμπολίτες μας και τον τόπο».


Το 9ο Παμμακεδονικό αντάμωμα είναι μια κατάντια με την συμμετοχή μόλις δύο χορευτικών ομάδων και φυσικά πολύ λιγότερο κόσμο από το 8ο. Η τρίτη χορευτική ομάδα ήταν του συλλόγου.

Βέβαια ο πρόεδρος του συλλόγου «Νέοι ορίζοντες» Σιταριάς ζώντας στον κόσμο του ενδιαφέρθηκε να μάθει αν ήταν καλά τα σουβλάκια ή αν ήταν αλμυρά. Τον πληροφορούμε λοιπόν πως εγώ , η Εβελίνα και ο Νίκος τα δοκιμάσαμε κάτω από το όμορφο κιόσκι του σχολείου. Η εντύπωση μας είναι ότι ήταν ακριβότερα από πέρυσι αφού τα αγοράσαμε προς 1,5 ευρώ έκαστον ενώ τα περυσινά είχαν ένα. Ήταν βέβαια μεγαλύτερα αλλά και σκληρότερα.

-Στην αξιότιμη κυρία, που μου επέστησε την προσοχή για το τι θα γράψω φέτος, γιατί όπως μου είπε τα όσα έγραψα δεν της άρεσαν, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Και οι κρίνοντες κρίνονται. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κι αυτοί που διαφωνούν με τα όσα γράφουμε. Δικαίωμα τους να διαφωνούν και να την εκφράζουν δημόσια. Δεν μας ενοχλεί.

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τις ευαισθησίες αίματος που έχετε, όμως δεν τις αποδέχομαι. Αυτό δα έλειπε να μας πείτε τι πρέπει και τι όχι να γράψουμε. Εμείς αφεντικά δεν είχαμε ποτέ. Ούτε και θα αποκτήσουμε τώρα. Μάθαμε να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να λέμε θαρρετά την άποψη μας. Ο διάλογος είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας, κι αυτόν ακολουθούμε σε όλη τη διαδρομή μας. Δεν θέλουμε να είμαστε αρεστοί αλλά χρήσιμοι. Δεν χαϊδέψαμε ποτέ αυτιά ούτε και χτυπήσαμε πλάτες. Λέμε πάντα τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Μακριά από μας οι μαλαγανιές.

Και βέβαια δεν αναγνωρίζω περισσότερη ευαισθησία σε κανένα και σε καμία από μας για τη νεολαία. Συμβουλεύεις τα μικρά παιδιά. Στους μεγάλους επισημαίνεις λάθη και παραλείψεις και τους καταθέτεις προτάσεις για να μην μένεις στην κριτική. Κι εμείς αυτό κάνουμε τα τελευταία χρόνια με τον Σύλλογο «νέοι Ορίζοντες».

Κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους φωστήρες της διοργάνωσης και του πολιτισμού. Το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας είναι να βρίσκονται στην εκδήλωση τρεις κι κούκος . Πλήρης ανυπαρξία.

Αν ορισμένοι τα προβλήματα τα βάζουν κάτω από το χαλί δεν πρόκειται να τα λύσουν ποτέ. Και το Παμμακεδονικό αντάμωμα έχει προβλήματα που μπορούν όμως να λυθούν, αρκεί να αλλάξουν νοοτροπία τα μέλη του συλλόγου και να εκλέξουν άτομα που θα ξαναφέρουν το φως και τη δόξα στο Παμμακεδονικό Αντάμωμα και στον σύλλογο «Νέοι ορίζοντες» Σιταριάς.

Για την ιστορία να πούμε ότι το πρόγραμμα θα ξεκινούσε στις 8 με τον αγιασμό και ξεκίνησε στις 8.30. Η μουσική ξεκίνησε στις 9.30 και η ορχήστρα άρχισε να παίζει στις 10.

Παρών στον αγιασμό και ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης. Ίσως μια δικαιολογία γι’ αυτούς είναι οι εθνικές εκλογές.

Έντονη ήταν και η παρουσία των κουνουπιών που σημαίνει ότι ο χώρος του δημοτικού σχολείου δεν ενδείκνυται.

Την Παρασκευή 28.6.2019 συμμετείχαν 6 σύλλογοι με ελάχιστο κόσμο να τους παρακολουθεί.

Μουσικοχορευτική βραδιά χαρακτήρισε ο πρόεδρος του συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» το Παμμακεδονικό αντάμωμα αφού συμμετείχαν μόλις δύο πολιτιστικοί σύλλογοι του Λιπαρού Έδεσσας και της Υδρούσας. Φυσικά και του συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης