Το Περιφερειακό Συμβούλιο Φλώρινας του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της σειράς δημοσίων επαφών που υλοποιεί, επισκέφθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Χρήστο Παπούλκα.

Σε εγκάρδιο κλίμα έγιναν οι συστάσεις και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας του Νοσοκομείου και του Τμήματος ΕΕΣ. Τόσο η Πρόεδρος κ. Άννα Μπαφίτη όσο και ο κ. Παπούλκας επεσήμαναν την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για την καλύτερη αξιοποίηση των Εθελοντών/ντριών Νοσηλευτικής από το Νοσοκομείο, ακόμη και μετά την έξοδο των ασθενών από αυτό.  

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Χρυσούλα Τόιτου καθώς και η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Τμήματος ΕΕΣ Φλώρινας κ. Ειρήνη Γρατσία, οι οποίες σχηματοποίησαν ένα πλάνο ενεργειών, εν όψει της 20ωρης υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης που θα περάσουν από το φθινόπωρο σταδιακά οι Εθελοντές/ντριες του Τμήματος ΕΕΣ  Φλώρινας, σύμφωνα με απόφαση του Τομέα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.