Κάποιος κάθεται στη σκιά σήμερα, επειδή κάποιος άλλος φύτεψε ένα δέντρο πολλά χρόνια πριν.
Warren Buffett, Αμερικανός επενδυτής.

-Στην ανατολική πλευρά Νέου Καυκάσου Φλώρινας, κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα και στις θέσεις Βάλτος, Νησάκι και Ραχμαλί όπως είναι γνωστές η παράνομη ξύλευση – υλοτόμηση αφάνισε μεγάλο αριθμό δέντρων, την τελευταία τετραετία πάνω από χίλιους τόνους.
-Παρατηρώ με ανησυχία ότι η αρμόδια υπηρεσία δεν έλαβε μέτρα ουσιαστικά μέχρι και σήμερα προκειμένου να διαφυλάξει τον εθνικό πλούτο, αυτόν που οφείλει να παραδώσει στις επόμενες γενεές. Τα δέντρα που αποτελούν «πνεύμονα» ζωής αφανίζονται συστηματικά από «τρωκτικά» για να γίνουν καυσόξυλα τους χειμερινούς μήνες.
-Δυστυχώς μια μερίδα ανθρώπων τα κόβει ανεξέλεγκτα και δημιουργεί μείζον θέμα όχι μόνο νομικό αλλά πρωτίστως περιβαλλοντολογικό, διότι οι «άτακτες» ενέργειες καταστρέφουν σε ελάχιστο χρόνο το οικοσύστημα που χρειάστηκε εκατοντάδες χρόνια να δημιουργηθεί.
-Για όλα τα παραπάνω καλώ την προϊσταμένη αρχή (Δασαρχείο Φλώρινας) να εξαντλήσει κάθε αυστηρότητα της υπάρχουσας νομοθεσίας και να λάβει άμεσα κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να προστατεύσει την ακεραιότητα του εθνικού μας πλούτου.
-Ο πλανήτης γη έχει ανάγκη το κάθε δέντρο μικρό ή μεγάλο και αυτό είναι στην αρμοδιότητα του δασαρχείου να το διαφυλάξει από ανεύθυνους καιροσκόπους που υλοτομούν απερίσκεπτα και χωρίς φόβο διότι γνωρίζουν ότι ο έλεγχος είναι ανεπαρκής έως και ανύπαρκτος.-

    Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος - Εκδότης
  iliadisspiros@hotmail.com