Με το πέρας της πενταετούς θητείας μας θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να είναι αυτή μια πολύ εποικοδομητική περίοδος για τον Δήμο Αμυνταίου.

Πιστεύω ότι έγιναν πολλά και τέθηκαν στέρεες βάσεις, για να γίνουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον! Οι Υπηρεσίες του Δήμου λειτουργούν αρμονικά παρέχοντας στον πολίτη εξυπηρέτηση και ασφάλεια, έργα και μελέτες υλοποιήθηκαν.Παρά το γεγονός ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος, με φοβερές απαιτήσεις τόσο εξαιτίας της κρίσης όσο και της αλλαγής στο δημοσιονομικό καθεστώς που επιβλήθηκε για τη λειτουργία των Δήμων, αφήνουμε ως παρακαταθήκη έναν Δήμο υγιή, με τακτοποιημένα τα οικονομικά του , με προβλεπόμενα έργα που η νέα δημοτική αρχή θα ολοκληρώσει.

Η ετυμηγορία του λαού μετά το εκλογικό ντέρμπι και παρά την ελάχιστη διαφορά σε ψήφους είναι σεβαστή. Και από τη στιγμή που μας έταξε στην αντιπολίτευση, θα υπηρετήσουμε με συνέπεια τον πολίτη και από αυτήν τη θέση.

Όπως έχουμε τονίσει ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι εξίσου σημαντικός. Τον έχουμε υπηρετήσει άλλωστε πιστά και στο παρελθόν, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.Θα σεβαστούμε και αυτήν τη φορά τους κανόνες που ορίζει ο κώδικας για τη δημοκρατική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και θα ασκήσουμε αντιπολίτευση με σεβασμό στους συνομιλητές και πάντα με γνώμονα το κοινό όφελος.

Είναι βέβαια η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση θα ασκείται από συμβούλους που προέρχονται από 4 διαφορετικές παρατάξεις, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρχει πλουραλισμός απόψεων στα συμβούλια, οι οποίες είμαι σίγουρος ότι αν συγκεραστούν, θα έχουν ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. Άποψή μας είναι ότι η στείρα αντιπαράθεση μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει καθώς ανακόπτει κάθε ευκαιρία για πρόοδο και ότι η προσπάθεια δημιουργίας εμπρηστικών συνθηκών, για να καταστήσουν αδύνατο τον δημόσιο διάλογο είναι τακτική που σας διαβεβαιώνω ότι εμείς δεν θα ακολουθήσουμε. Ποτέ άλλωστε δεν κάναμε αντιπολίτευση εντυπωσιασμού, για να γεμίζουμε άρθρα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο…

Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ θερμά τους Προϊσταμένους και τους υπαλλήλους του Δήμου για τη συνεργασία.Τους αντιδημάρχους και τους συνεργάτες μου για τη συμβολή τους, όλους ανεξαιρέτως τους Δημοτικούς συμβούλους, τους προέδρους και τους τοπικούς συμβούλους των κοινοτήτων, τους συλλόγους του Δήμου, τα σχολεία, τους δημότες και κυρίως τα νέα παιδιά που αντιλήφθηκαν ότι είναι σημαντικό να συμμετέχουν στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου ως εθελοντές και μας απέδειξαν ότι η νέα γενιά, που τόσο πολύ αμφισβητείται, είναι μια γενιά ευσυνείδητων πολιτών, που συμμετέχει, αρκεί να της δοθεί ο χώρος και το περιθώριο ελευθερίας για δράση .

Άφησα εσκεμμένα στο τέλος τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον οποίο αφού ευχαριστήσω, θα ήθελα να συγχαρώ για τον δημοκρατικό και ακριβοδίκαιο τρόπο άσκησης των καθηκόντων του: Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, δόθηκε βήμα στους δημότες και παρά τις αντεγκλήσεις και τους ανεβασμένους κάποιες στιγμές τόνους νομίζω ότι κατάφερε να κρατήσει στον δημόσιο διάλογο ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού.Ευελπιστώ ότι όλοι μας θα διατηρήσουμε αξιοπρεπή στάση στα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Εμείς από τη μεριά μας, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές και τις αξίες μας, υποσχόμαστε ότι θα λειτουργήσουμε με συνέπεια και δεν θα προδώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ξέρετε ότι είμαι ευγνώμων για όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια και νιώθω περήφανος που ο δήμος μας είναι ένας δήμος βιώσιμος και προσβάσιμος στον πολίτη.

Σας ευχαριστώ.