Εντυπωσίασε με την αγωνιστική του παρουσία ο Στέργιος Τσώκας και κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνές Κύπελλο «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» το περασμένο Σάββατο στη κατηγορία του ξίφους μονομαχίας ανδρών και η Αναστασία Αλεξοπούλου το Χάλκινο Μετάλλιο στο ξίφος ασκήσεως γυναικών.

Αναλυτικότερα, τους Αγώνες τίμησαν με τη παρουσία τους 157 ξιφομάχοι από ην Ελλάδα και την Κύπρο. Στο ξίφος μονομαχίας ο Στέργιος Τσώκας κατέκτησε για 2η συνεχή χρονιά το Κύπελλο επικρατώντας με 15-14 επί του Καββαδία (ΠΑΟ). Στην 9η θέση ο Νικόλας Τσώκας, 10ος ο Αλέξανδρος Σαλβαρίνας, 15ος ο Δημήτρης Γιαννάκης και 16ος ο Μάριος Ντώνος.
Στο ξίφος ασκήσεως γυναικών η εκπληκτική εμφάνιση της Αναστασίας Αλεξοπούλου επιβραβεύτηκε με το Χάλκινο Μετάλλιο, ενώ η Αντωνία Απιδοπούλου ήταν 8η , η Παναγιώτα Νικολαίδου 10η, η Νέλη Γεροσίδερη 11η, η Ζωγράφου Δέσποινα 15η.

Στο ξίφος μονομαχίας γυναικών τη καλύτερη εμφάνιση έκανε η Θώμη Αναστασίου 16η και η Αφροδίτη Ταρενίδου 17η ενώ στο ξίφος ασκήσεως ανδρών ο Δημήτρης Μοσχόπυλος ήταν 9ος, ο Θοδωρής Κοστέντης 11ος και ο Δημήτρης Δούδος 12ος.

Οι Τελικοί του ξίφος μονομαχίας έλαβαν χώρα το Σάββατο βράδυ σε ένα κατάμεστο ΟΞΙΦ Αρένα. Κατά τη διάρκεια της Τελετής έγινε η Απονομή του 4ου συνεχόμενου Τίτλου «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» στον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας. Το Έπαθλο απένειμαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κος Μιχάλης Χάτζιος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Σωτήρης Βόσδου στον Πρόεδρο του ΟΞΙΦ κο Χρήστο Παυλίδη και σε όλη την Οικογένεια του ΟΞΙΦ.

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τους Χορηγούς μας Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε., COFFEE BROWN, SWORD HELLAS, Γυράδικο ΛΩΛΟΣ, Pizza YAMMM, RIVO All Day Bar, Νερό ΒΙΤΣΙ και Αναψυκτικά ONE.

Το ΔΣ ανακοινώνει ότι διαθέτει ΔΩΡΕΑΝ το ΟΞΙΦ Αρένα για επισκέψεις από τα Σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης στα πλαίσια της Σχολικής Γιορτής Αθλητισμού τη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία (2385028600).


Από το Δ.Σ.