Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019


Πορεία δια μέσω του δάσους είς ανάμνηση της μεταφοράς της κεφαλής του Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκε στο Πισοδέρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 με πρωτοβουλία του Δασικού Συναιτερισμού Πισοδερίου και του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Πισοδερίου για πρώτη φορά τιμώντας όπως ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συναιτερισμού Παντελής Δάφας .

Η ημερομηνία σημαδιακή μιας και νυχτερινές ώρες της 18ης προς 19η Οκτωβρίου 1904 οι Μακεδονομάχοι σύμπολεμιστές του Παύλου Μελά μετέφεραν την κεφαλή του η οποία είχε φιλοξενηθεί στην Αγία Τριάδα Πισοδερίου το προηγούμενο βράδυ και μέσα από το δάσος μεταφέρθηκε και ετάφη κρυφά στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής Πισοδερίου.

Στην πορεία μνήμης συμμετείχαν σύλλογοι και μάλιστα η απόσταση που καλύφθηκε ήταν 7 χιλιόμετρα και κράτησε περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Ενεργό ρόλο στην μεταφορά είχαν η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων , η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων , ο Ερυθρός Σταυρός Φλώρινας, ο ΦΣΦ Αριστοτέλης μέλη συλλόγων και αρκετός κόσμος.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες.:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.