Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019


Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας με επικεφαλής την πρόεδρο κα Χριστίνα Γκόλνα,τις δύο αντιπροέδρους κα Φανή Πούλκου και κα Φρειδερίκη Φέκου Φαρμακιώτη και την έφορο δημοσίων σχέσεων κα Μαρία Στάϊου, μετά από επίσημη πρόσκληση,συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από 10-12 Οκτωβρίου 2019,στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά,με αφορμή το 5ο κατά σειρά ετήσιο Φόρουμ για την Ειρήνη Μέσω Θρησκειών, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και με την καθοδήγηση ενός εξαιρετικού φιλέλληνα ανώτατου αξιωματούχου της χώρας, του Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά, Στρατηγού Χάλιντ Φούντα.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας κέρδισε τις εντυπώσεις, δηλώνοντας με την παρουσία του, με την ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση, την άλλη εικόνα του ελληνικού στοιχείου και του ελληνικού πολιτισμού. Παραβρέθηκε , ως επίσημα προσκεκλημένο, στο δείπνο με το οποίο οι αιγυπτιακές αρχές καλωσόρισαν όλους τους επισήμους, καταμεσίς της ερήμου. Την έρημο του Σινά, που για άλλη μία φορά μπήκε στα σπίτια όλων των Αιγυπτίων όλου του κόσμου, μέσα από τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ της τηλεόρασης και των εφημερίδων, δείχνοντας το πόσο ισχυροί και στενοί είναι οι δεσμοί της Ελλάδας και της Αιγύπτου αλλά και το σεβασμό που αποδίδει η Αίγυπτος στην Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Εντύπωση προκάλεσε η προσφορά του δώρου της Προέδρου του Λυκείου των Ελληνίδων Φλώρινας κας Χριστίνας Γκόλνα- ενός χειροποίητου στεφανιού με δύο περίτεχνα περιστέρια , σύμβολα της Ειρήνης– προς τον Διοικητή του Σινά κο Χάλιντ Φούντα και η ευχή για συνέχιση των επαφών μεταξύ των δύο εσχατιών της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Η Πρόεδρος του Λ.Ε. Φλώρινας
Χριστίνα Δ. Γκόλνα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.