γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης


Ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Βασίλη Γιαννάκη, σύντομα πρόκειται να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τα νέα δεδομένα στο ζήτημα της ενέργειας και της ΔΕΗ, για να καθοριστούν οι θέσεις του δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι ο όποιος σχεδιασμός πρέπει να είναι ολοκληρωμένος και στο επίκεντρο του να βρίσκεται ο Δήμος μας.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση στις 30.9.2019 κύλισε ομαλά παρά τους έντονους διαλόγους και την προσπάθεια της μείζονος μειοψηφίας να δημιουργήσει προβλήματα καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους. Ο πρόεδρος Μιχάλης Χάτζιος άλλοτε με το μαστίγιο και άλλοτε με το καρότο τους επανέφερε στην λειτουργική τάξη. Έδειξε ότι «δεν μασάει» και είναι γνώστης των διαδικασιών και καλά προετοιμασμένος.

Διαξιφισμοί και ένταση υπήρξαν με την ανακοίνωση της συμφωνίας σύμπραξης των συνδυασμών του Δημάρχου Βασίλη Γιαννάκη «Φλώρινα τόπος ζωής μας» με αυτόν του συνδυασμού του Στέφανου Μπίρου «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ κοινωνική συνεργασία».

Τόσο ο κ. Κωνσταντινίδης όσο και ο κ. Μπαρδάκας επιμένανε αδίκως, να ανακοινώσει ο πρόεδρος και το περιεχόμενο της σύμπραξης, του όρους της συμφωνίας. Μάταια ο κ. Χάτζιος επέμενε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει να συζητήσουν οτιδήποτε πάνω στο θέμα αυτό. Επιτρέπεται μόνο η ανακοίνωση της σύμπραξης. Ο κ. Μπαρδάκας είπε ότι«θέλετε δεν θέλετε εγώ το πολιτικό μου σκεπτικό θα το πω».

Κι εδώ φαίνεται καθαρά η αμηχανία της μείζονος μειοψηφίας για την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο συνδυασμών και η πρόθεση τους με φωνές και παρεμβάσεις του τύπου «εγώ θα μιλήσω ότι και αν κάνετε και θα πω αυτά που θέλω», να επιβάλουν την θέληση τους, συμπεριφορά που δείχνει αν μη τι άλλο την ασέβεια τους προς τον κανονισμό και τους συναδέλφους τους δημοτικούς συμβούλους. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρόεδρος του ΔΣ δεν επέτρεψε την επιδιωκόμενη εκτροπή. Κάποιοι πρέπει μετά το τέλος των συνεδριάσεων να ακούν τι λένε σ’ αυτές. Θα τους κάνει καλό.

Το αίτημα των Κωνσταντινίδη και Μπαρδάκα θα είχε νόημα αν απευθύνονταν στους Γιαννάκη και Μπίρο και όχι στον αναρμόδιο για το ζήτημα αυτό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως δεν έμεινα οι της μείζονος αντιπολίτευσης μόνο σ’ αυτά. Ο κ. Μπαρδάκας αναρωτήθηκε ποια είναι η «συνάφεια» μεταξύ Μπίρου και Γιαννάκη. Βέβαια ο κ. Μπαρδάκας θέλει να ξεχνάει τι "συνάφεια" έχει ο ίδιος με τον κ. Κωνσταντινίδη !!! Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πέρασμα ακόμα ηχεί από τους ομηρικούς καβγάδες του με τον Κωνσταντινίδη με φράσεις λαχαναγοράς, όταν ήταν Αντιδήμαρχος με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου. Προφανώς θεωρεί ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους.

Η συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης κράτησε περίπου μία ώρα όσο και τα θέματα της ΗΔ, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Από τον Δήμαρχο έγινε ενημέρωση για το θέμα της αρκούδας που κυκλοφορεί γύρω από τον ζωολογικό κήπο. Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα συνέλθει το συντονιστικό όργανο για να πάρει αποφάσεις για το ζήτημα.

Για το θέμα της μη λειτουργίας των φαναριών του Αγ. Δημητρίου είπε ότι γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα των διακοπών.

Ο κ. Γιαννάκης για να τιμήσει τον επιστήμονα και άνθρωπο ,τον συμπατριώτη μας Γιώργο Χριστιανόπουλο, ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους να εγκρίνουν την ονοματοδοσία ενός δρόμου με το όνομα του και την εκφώνηση λόγου στο μνημόσυνο του.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης