γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης 
              parathrhthsflorina.gr

Θλίβεσαι πραγματικά όταν βλέπεις συνδικαλιστές που αντί να είναι μπροστάρηδες σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, γίνονται χειροκροτητές της όποιας εξουσίας για τους δικούς τους λόγους, που σίγουρα δεν έχουν καμιά σχέση με τα συμφέροντα αυτών που δήθεν εκπροσωπούν αλλά και του τόπου που ζουν και εργάζονται .

Κι αναφέρομαι στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΗ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ». Με δελτίο τύπου της 10.11.2019, το οποίο μας εστάλη 10 μέρες αργότερα, αφού μας ενημερώνουν ότι το σωματείο τους «συμμετέχει ενεργά και στα κοινωνικά δρώμενα του νομού μας, με απόψεις, κριτικές και προτάσεις», μας γνωρίζουν ότι όχι μόνο συμφωνούν για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας αλλά τους «βρίσκει απόλυτα σύμφωνους», γιατί «θα ενώσει δύο κάθετους άξονες και τρεις νομούς»!!! Αστοιχείωτοι, αδιάβαστοι και αγεωγράφητοι, λες και ζουν σε άλλη περιφερειακή ενότητα ( οι νομοί αν δεν το πήρατε χαμπάρι έχουν καταργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και η διοικητική περιοχή λέγεται περιφερειακή ενότητα). Αλήθεια, εσείς που ασχολείστε με τα «κοινωνικά δρώμενα» που βρήκατε τους δύο κάθετους, γιατί όλοι γνωρίζουμε, ακόμα και οι πέτρες, ότι υπάρχει μόνο ένας κάθετος άξονας προς την «ΕΓΝΑΤΙΑ» αυτός που ενώνει την Καστοριά με την Κοζάνη. Ο άλλος στον οποίο αναφέρεστε δεν είναι κάθετος αλλά ένας κακός κι επικίνδυνος επαρχιακός δρόμος που κάποιοι τον βαφτίσανε εθνικό κι εσείς κάθετο άξονα. Δεν βλέπετε, δεν ακούτε, δεν διαβάζετε. Κι εσείς θέλετε να εκπροσωπείτε εργαζόμενους και δήθεν ασχολείστε με τα «κοινωνικά δρώμενα του νομού». Φοβάμαι ότι δεν ξέρετε ούτε που πέφτει ο δρόμος Φλώρινα-Πτολεμαΐδα, εκτός κι αν είστε κλακαδόροι, εάν έχετε σκοπιμότητα η οποία βεβαίως είναι εις βάρος της περιοχής και των κατοίκων της, οπότε είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο, είστε καταδικαστέοι και το μόνο που δικαιούστε σαν συνδικαλιστές είναι η περιφρόνηση.

Δεν σας απασχολούν τα προβλήματα του πανεπιστημίου με το κλείσιμο των δύο νέων τμημάτων, την καθυστέρηση κατασκευής των αρδευτικών, της κατασκευής του κάθετου άξονα Νίκη-Φλώρινα-Πτολεμαΐδα-Κοζάνη, δεν σκέφτεστε ότι η σήραγγα της Κλεισούρας είναι πεταμένα λεφτά σε ένα έργο τυφλό που θέλει άλλα τόσα χρήματα για να συνδεθεί με την «ΕΓΝΑΤΙΑ» από την Πτολεμαΐδα, γιατί ούτε από την περιοχή των Αναργύρων μπορεί να περάσει λόγω του ορυχείου, ούτε και από την Xειμαδίτιδα αφού η περιοχή των Βαλτονέρων έχει συνεχή καθίζηση αλλά και ο επαρχιακός δρόμος δίπλα στη Χειμαδίτιδα βρίσκεται σε περιοχή NATURA. Που ανακαλύψατε την σύνδεση «τριών νομών»;

Εντάξει, αντιλαμβανόμαστε την οσφυοκαμψία σας αλλά κρατείστε τουλάχιστον τα προσχήματα.

Οσονούπω αλλάζει το εργασιακό καθεστώς σας στη ΔΕΗ, το 2023 κλείνει η «Μελίτη1» και το 2028 σβήνουν όλες οι καμινάδες της ΔΕΗ, και τότε αναζητείστε στήριξη και αλληλεγγύη από τους Καστοριανούς.

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25/10/2019 Αρ. Πρωτ. 17

Το Σωματείο εκτός της συνδικαλιστικής δραστηριότητάς του στη ΔΕΗ συμμετέχει ενεργά και στα κοινωνικά δρώμενα του νομού μας. Με απόψεις, κριτικές και προτάσεις.

Η πρόταση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας, που θα ενώσει δύο κάθετους άξονες και τρεις νομούς, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΑΝΙΤΣΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 

το διαβάσαμε εδώ : parathrhthsflorina.gr