Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με -16- θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης, οι σύμβουλοι της παράταξης έθεσαν τα παρακάτω θέματα προκειμένου ο Δήμος Φλώρινας να επιδιώξει λύσεις, να πραγματοποιήσει παρεμβάσεις και να εντάξει στον σχεδιασμό του. Επιγραμματικά αναφέρουμε:

Κωνσταντινίδης Στάθης :
Αποκατάσταση οδοστρώματος σε περιοχή επί της οδού Βογατσικού.

Καρυπίδης Νικόλαος:
Επισκευή των βαρέων μηχανημάτων (γκρέιντερ) προκειμένου να αποκατασταθούν αγροτικοί δρόμοι όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Βελτίωση της ποιότητας νερού στις τοπικές κοινότητες, αλλά και στην πόλη.

Ιωακειμίδης Νικόλαος:
Ασφαλτόστρωση οδού και ελλιπής φωτισμός στην περιοχή του Καραγκιόζη, όπου πραγματοποιήθηκε ιδιωτική επένδυση.

Μπαρδάκας Χρήστος:
Σχετικά με την τοποθέτηση του δήμαρχου για το θέμα τωνμεταναστώνεξέφρασε ακόμα μία φορά την διαφωνία με την προσέγγιση της δημοτικής αρχής.

Ρωτήθηκε ακόμα μια φορά ο δήμαρχος για ποιον λόγο όρισε αντιδήμαρχο με τοπικά καθήκοντα μόνο στην δημοτική ενότητα Μελίτης και απέκλεισε από αυτό το μέτρο τις δημοτικές ενότητες Κλεινών, Περάσματος και τις τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Φλώρινας.

Αναφέρθηκε σε καταγγελίες εναντίον του Δήμου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του φιλοζωικού σωματείου Φλώρινας για την μη παροχή τροφής από μεριάς του Δήμου στα αδέσποτα, όπως σαφώς ο Νόμος ορίζει και αν προτίθεται ο Δήμος να καταθέσει πρόταση μέσω του προγράμματος Φιλόδημος για τη δημιουργία ή την αναβάθμιση δημοτικού καταφυγίου ζώων.

Παπαγρηγορίου Γεώργιος:
Επανέφερε το θέμα της παραχώρηση πλήρους εξοπλισμένης αίθουσας και γραμματειακής υποστήριξης σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, λόγω του ότι παρήλθε ένας μήνας και το θέμα δεν έχει προχωρήσει.

Επίσης ο κ. Παπαγρηγορίου τοποθετήθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στην ενέργεια και τις συνέπειες στην περιοχή μας, λέγοντας τα εξής:

«Πρώτον, η αναλογιστική μελέτη που ζήτησε η παράταξη μας αποτιμά τις οικονομικές απώλειες της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής με ακρίβεια. Δεν φτάνει να λέμε ότι χάνουμε και μετά να ζητάμε στα τυφλά. Απαιτείται να αποτυπώσουμε τι χάνουμε, πόσο χάνουμε, έτσι ώστε να γνωρίζουμε και να διαμορφώσουμε το ύψος των απαιτήσεων μας για να μην βρεθούμε κάτω από αυτά που δικαιούμαστε. Γιατί υπάρχει κίνδυνος εάν δεν είμαστε οργανωμένοι και σαφείς η ορατή μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος να μην ισορροπηθεί. Αστοχίες και προχειρότητες δεν επιτρέπονται.

Δεύτερον, ταχύτητα στις δράσεις. Εμείς πρέπει να κινηθούμε και να εργαστούμε με ορίζοντα το 2028 και ας διεκδικούμε την παράταση ως το 2035, το 2038 ή το 2050 όπως ακούστηκε από συνομιλητή. Προετοιμασία έχοντας υπόψη το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο γιατί πρέπει να συνυπολογίσουμε την γνωστή καθυστέρηση των μεγάλων έργων στην οποία εμπεριέχεται και το χρονοβόρο ζήτημα της ωρίμανσης των μελετών.

Τρίτον, δεν χωρούν διαχωρισμοί σε χρώματα και κόμματα. Αν κάποιος πιστεύει ότι θα καταφέρει με όχημα το μείζον αυτό ζήτημα να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρά ανάμεσα μας.

Και τέταρτον, οι διεκδικήσεις θα πρέπει να μην είναι ουτοπικές και να στηρίζονται στη βάση του εφικτού».

Ο κ. Δήμαρχος λόγω έλλειψης χρόνου, επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην επομένη τακτική συνεδρίαση, σε σειρά από ερωτήματα που θέσαμε στην προηγούμενη συνεδρίαση ( και αφορούν την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων, τους οδικούς άξονες της Φλώρινας, το κλείσιμο του ταχυδρομείου Μελίτης, κ.α.)

Από το Γραφείο Τύπου