Με την συμμετοχή των δύο βουλευτών του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φλώρινας, του Δημάρχου Φλώρινας και των πρυτανικών αρχών , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 7.11. για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του ΠΔΜ που λειτουργούν στη Φλώρινα.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιαννάκης πρότεινε το τμήμα δημιουργικής γραφής να γίνει στη Φλώρινα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει αίτημα στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο επιστροφής της έκτασης των 180 στρεμμάτων που είχαν δοθεί το 2005 και απόδοσης τους στο ΠΔΜ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κιοσές επεσήμανε ότι «η παρουσία του Πανεπιστημίου στην πόλη της Φλώρινας για την τοπική κοινωνία και γενικά για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας συμβάλλει θετικά σε όλους τους τομείς, είτε αυτός είναι κοινωνικός, πολιτιστικός, πολιτισμικός, οικονομικός».

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου κ. Θεοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν λειτουργικά προβλήματα από ενδεχόμενες μετακινήσεις καθηγητών από την Φλώρινα στην Κοζάνη.

Όσο για το τμήμα δημιουργικής γραφής είπε ότι θα εξεταστεί στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2020.

Ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας κ. Αντωνιάδης δεσμεύτηκε να βρει πηγές χρηματοδότησης του πανεπιστημίου και δήλωσε ότι «το σημαντικό είναι ότι δώσαμε το στίγμα και προς την κοινωνία της Φλώρινας και προς τον πρύτανη και την ακαδημαϊκή κοινότητα, ότι μας ενδιαφέρει το πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο είναι μία πηγή πλούτου και πνευματικού και κοινωνικού και δευτερευόντως οικονομικού. Είναι ένα διαμάντι, ένα στολίδι είναι συνυφασμένο με την ταυτότητα του Φλωρινιώτη ο οποίος από το 1940 έχει μεγαλώσει έχοντας δίπλα του το πανεπιστήμιο.

Δεσμεύομαι ως κυβερνητικός βουλευτής να βρω πηγές για να χρηματοδοτηθούν, γιατί θα αναδείξουν έτι περαιτέρω το πανεπιστήμιο με τον ανάλογο σκοπό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κα Πέρκα τόνισε πως « εμείς δεν πρέπει να σχεδιάζουμε για το αύριο μόνο αλλά μελλοντικά και κυρίως λέω πάλι ότι ήταν πάρα πολύ ωραία και παραγωγική αυτή η κουβέντα και αν συνεχίσουμε έτσι θα γίνει κάτι πολύ καλό για τον τόπο».