Προβλήθηκε στην Φλώρινα μετά από 45 χρόνια η ταινία σταθμός που αναφέρετε στον Μακεδονικό αγώνα "Παύλος Μελάς" η οποία όταν πρωτοκυκλοφόρησε απαγορεύτηκε και παρέμεινε στο ράφι του δημιουργού Φιλίππου Φυλακτού για 45 χρόνια.

Την ταινία ανάσυρε και ψηφιοποίησε ο γιός του σκηνοθέτη Νικόλαος Φυλακτός με προτροπή του Συλλόγου "Ευνομία" στον οποίο είναι πρόεδρος ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός που ενσάρκωσε τον ήρωα του Μακεδονικού αγώνα Παύλο Μελά.

Η ταινία προβλήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από του Τούρκους με συνδιοργανωτή τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Φλώρινας την Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας και τον σύλλογο "Ευνομία".

Παρόντες στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσσές ,ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης , ο Μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος ο ηθοποιός Λάκης Κομνηνός ,η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα , ο γιός του σκηνοθέτη Νικόλαος Φυλακτός μέλη συλλόγων και πολύς κόσμος που είχε γεμίσει την αίθουσα από πολύ νωρίς και για τον λόγο αυτό η ταινία θα προβληθεί και σήμερα Σάββατο στις 7 το απόγευμα.

Ακολουθεί βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση :