Με το άναμμα των Φωτιών στην πόλη της Φλώρινας και στις κοινότητες του δήμου κορυφώθηκαν τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις "Χριστουγεννιάτικες Φωτιές στη Φλώρινα" που διοργανώνει ο δήμος Φλώρινας.

Εκατοντάδες επισκέπτες και κάτοικοι της Φλώρινας συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά στην αναβίωση του εθίμου, διασκεδάζοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες υπό τους ήχους των χάλκινων.

Από νωρίς το πρωί, σε όλη την πόλη, επικρατούσε εορταστικό κλίμα με τη Φιλαρμονική του δήμου να παίζει τα κάλαντα σε κάθε γειτονιά. Στο χώρο της κεντρικής πλατείας τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με την ομάδα "Πολυθέαμα", αλλά και να παρακολουθήσουν επίδειξη αλόγων από το Western Style Ranch και τον Περικλή Γάστη.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και το Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές», που παρουσίασε ένα παραδοσιακό γλέντι με τη συνοδεία της μπάντας του Γιώργου Σκοπάκη και μοίρασε σε όλους φασολάδα και κρασί.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο δήμος Φλώρινας μοίρασε την παραδοσιακή φασολάδα και κρασί, ενώ στην κεντρική πλατεία εμφανίστηκε η Φιλαρμονική δίνοντας τον απαραίτητο εορταστικό τόνο, αλλά και ο Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου "Αμάσεια" που αναβίωσε το παραδοσιακό έθιμο των Μωμόγερων.

Την επίσημη έναρξη του εθίμου του ανάματος των Φωτιών κήρυξε ο δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, ο οποίος απηύθυνε ευχές προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Ευχές προς όλους έδωσαν ακόμα οι βουλευτές κ. Γιάννης Αντωνιάδης και κα Πέτη Πέρκα, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Κιοσές, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Άμπας και ο αντιπρόσωπος του δήμου Levashovo της Αγίας Πετρούπολης κ. Νικολάι Σαλνίκοφ.