Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019


Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα.

Έχουμε τη δυνατότητα να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε την καθημερινότητα, τα δικαιώματα, αλλά και τις ικανότητες των ατόμων με αναπηρία, αυτών των μαχητών της ζωής.

Η ημέρα αυτή θα πρέπει να είναι μέρα ευαισθητοποίησης και διεκδίκησης για ίσες ευκαιρίες, μέσα σε μια κοινωνία που θα λειτουργεί με τις αρχές του σεβασμού και της αποδοχής, άροντας κάθε αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 1 στους 6 πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας και πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία.

Ο Δήμος Φλώρινας βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων αυτών και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς στηρίζει κάθε μορφής δράση που βελτιώνει την καθημερινότητά τους, προάγει τις δεξιότητές τους και δρα υποστηρικτικά, υλοποιώντας παράλληλα παρεμβάσεις που στόχο έχουν να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Η ημέρα αυτή πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για να αναλάβουμε όλοι από κοινού πρωτοβουλίες και να δραστηριοποιηθούμε εντονότερα, ώστε να εξασφαλίζουμε καθημερινά καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους.

Τα άτομα με αναπηρία αξίζουν το σεβασμό, την αγάπη και τη στήριξή μας.

Βασίλειος Ν. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.