Τολμήσαμε και το φανταστήκαμε, το σχεδιάσαμε, δουλέψαμε ακούραστα επί 2 χρόνια γι αυτό, το πετύχαμε!!! Ο ΑΟΦ, ένας ερασιτεχνικός αθλητικός σύλλογος επαρχίας, με 10ετή πορεία, έφτασε να αναρριχηθεί στην 2η θέση της πανελλήνιας γενικής κατάταξης σωματείων Χιονοδρομίας, και να στείλει 4 αθλητές του στην Χειμερινή Ολυμπιάδα της Λωζάνης SUI 2020 (www.lausanne2020.sport) επί συνόλου 8 ελληνικών συμμετοχών στα Βόρεια αθλήματα.Ο Άγγελος Αντωνιάδης (Δίαθλο), η Νεφέλη Τίτα (Δίαθλο), ο Σπύρος Παπαδόπουλος (Δρ.Αντοχής) και η Έλενα Ιωάννου (Δρ.Αντοχής), είναι οι τέσσερις 17χρονοι αθλητές μας που μαζί με τον πρoπονητή τους Τίτα Χρήστο και την στήριξη του ΑΟΦ, ταξίδεψαν στο όνομα της πρόκρισης χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ευρώπη, έζησαν χαρές και απογοητεύσεις όσον αφορά την απόδοσή τους -ενώ προκρίνονταν ξαφνικά βρίσκονταν εκτός Ολυμπιακής λίστας- τελικά τα κατάφεραν. Αντίπαλοί τους ήταν πολλοί ξένοι αθλητές προηγμένων Χιονοδρομικά χωρών, που διεκδικούσαν την ίδια θέση. Το ταξίδι έλαβε τέλος, μετά την τελευταία εμφάνιση των αθλητών μας στους αγώνες στην Σλοβενία, χαμογελάμε τώρα όλοι μας, γιατί ενώ μέχρι και την Πέμπτη 11/12 η τέταρτη συμμετοχή του ΑΟΦ-Ελλάδας με τον Σπύρο Παπαδόπουλο είχε χαθεί, την ξανακερδίσαμε και είναι οριστικό. Η τελική λίστα έχει αναρτηθεί απο την Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας FIS.www.fis-ski.com

Οι προπονήσεις ασταμάτητες όλο τον χρόνο-με διακοπή μόνο για 10 ημέρες την Άνοιξη-σε σκληρές συνθήκες καύσωνα, βροχής, παγετού, με πολύωρες μετακινήσεις και έξοδα. Η ανταμοιβή για τα παιδιά μας όμως τεράστια... μια συμμετοχή σε Ολυμπιάδα θα τους συνοδεύει σαν παρακαταθήκη σε όλη τους την ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους:

Την Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας ΕΟΧΑ, τον Δήμο Φλώρινας, την Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, το CAFE MIKEL, την RENAULT PARISSIS, το CAFE RIVO, την Σκοπευτική Λέσχη Φλώρινας και τον κ.Μούλελη Ηλία για την εκπαίδευση σκοποβολής που πρόσφεραν στους αθλητές μας αφιλοκερδώς.

Official site AOF:www.aoflor.gr
Official site EOXA:www.eox.gr

ο πρόεδρος
Μπόσκος Αλέξανδρος