Την τοπική κοινότητα Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου επισκέφτηκε την Κυριακή 26/01/2020 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης . Ο κ. βουλευτής παραβρέθηκε σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για την μετεγκατάσταση του οικισμού , στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμυνταίου κ. Άνθιμος Μπιτάκης , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργος Τσισμαλίδης και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου καθώς και η ομάδα των νομικών εκπροσώπων της κοινότητας.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή και τους κατοίκους για τις τελευταίες ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί το τοπικό συμβούλιο και οι νομικοί εκπρόσωποι, τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και ζήτησε από τον κ. βουλευτή την συνδρομή του για τις περαιτέρω διαδικασίες που απαιτούνται έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα τόσο η απαλλοτρίωση όσο και η μετεγκατάσταση του οικισμού.

Ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τους κατοίκους των Αναργύρων, τον Πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο για την παρουσία τους και την πολύ καλή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Τόνισε δε ότι οι κάτοικοι έχουν κουραστεί από την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα στο θέμα της μετεγκατάστασης και των απαλλοτριώσεων , καθυστέρηση που οφείλεται αφενός στην αβελτηρία της προηγούμενης κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού κ. Σταθάκη και αφετέρου στην γραφειοκρατία που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κ. βουλευτής ενημέρωσε τους κατοίκους για τις συνεχείς πιέσεις που ασκεί στην πολιτική ηγεσία και στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη για την γρηγορότερη επίλυση του ζητήματος και ανακοίνωσε ότι για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του Υπουργείου Ενέργειας με επικεφαλής τον ίδιο τον υπουργό, θα επισκεφτεί την περιοχή για να συζητήσει και να επισπεύσει τις διαδικασίες της μετεγκατάστασης, αλλά και της δίκαιης μετάβασης στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Επίσης ο κ. βουλευτής δεσμεύτηκε ότι με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης , οι κάτοικοι των Αναργύρων θα απαλλαγούν από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ για το 2020 . Τέλος υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο πλευρό του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων , όπως το πράττει όλα τα χρόνια της κοινοβουλευτικής του διαδρομής , με συνεχείς παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( Υπουργείο Ενέργειας , Περιφέρεια , Δήμο Αμυνταίου, ΔΕΗ κ.α)

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ