γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης 
parathrhthsflorina.gr

Απογοήτευση προκάλεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά την ομιλία του στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Φλώρινας στις 25.1.2020,
Ήταν αρνητικός στις προτάσεις του Δημάρχου Φλώρινας που αφορούν αθλητικά έργα αλλά και στις προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Κιοσέ.


Ο κ. Αυγενάκης προφασίστηκε ότι δεν έχει χρήματα και αγνόησε τις προτάσεις των τοπικών φορέων.
Μάλιστα ήταν τόση η απαξία του, που τις προσπέρασε χωρίς καμία αναφορά. Και να φανταστούμε ότι προσδοκούμε πολλά από την κεντρική κυβέρνηση εν όψει της μεταλιγνιτικής περιόδου.
Ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού μας άφησε να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε σοβαρά έργα από τον ίδιο.

Στην ομιλία του ταύτισε το κόμμα της ΝΔ με την πατρίδα λέγοντας πως «υπηρετώντας την παράταξη υπηρετείτε την πατρίδα»!!!
Αναφερόμενος στο ρόλο της ΝΔ είπε ότι σε περιόδους μεγάλης έντασης, σε εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις είχε κρατήσει την εθνική αξιοπρέπεια.

Μίλησε βέβαια και για τις αδυναμίες του κόμματος εστιάζοντας στη συμπεριφορά των μελών της. « το χαρακτηριστικό που ακολουθεί την ΝΔ είναι ότι αγωνιζόμαστε, κερδίζουμε και μετά χαλαρώνουμε, γκρινιάζουμε, αποστασιοποιούμαστε και έρχεται η ήττα».
Θύμισε ότι η μάχη για καλύτερη ζωή δεν τελείωσε. «Όσα έργα και αν γίνουν δεν φτάνουν. Πρέπει να κυριαρχήσουμε με την ενεργή συμμετοχή του καθένα μας».
Ζήτησε από τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ να κυριαρχήσουν στην κοινωνία ιδεολογικά με επιχειρήματα, για να πάει η χώρα μπροστά. «Χρειάζεται να δίνουμε μάχη επιχειρημάτων ξεκινώντας από την νεολαία. Η Ελλάδα για να πάει μπροστά χρειάζεται μια ενεργή κοινωνία. Η κοινωνία για να πάει μπροστά χρειάζεται αγώνα, πρόγραμμα, έργα, αξιοσύνη».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει, κι αυτό είναι μονόδρομος. Απαιτούνται συνέργειες, στήριξη και αλληλεγγύη.

Επεσήμανε ότι πρέπει «εμείς να καλυτερέψουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονες την Τουρκία και τα Σκόπια», ξεχνώντας (;) ότι η χώρα αυτή λέγεται Βόρεια Μακεδονία και όχι Σκόπια, λες και η νέα ονομασία του προκαλεί αλλεργία.
Ο κ. Αυγενάκης στενός φίλος του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη, παραβρέθηκε στην κοπή πίτας πολλών πολιτιστικών συλλόγων, προσπαθώντας έτσι να διορθώσει το «στραπάτσο» που έπαθε στα Γρεβενά.

Ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης κατά τον χαιρετισμό του στην κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Φλώρινας, αναφέρθηκε στα τρία αρδευτικά έργα της Τριανταφυλλιάς, του Παρορίου και των Πρεσπών που θα προκηρυχτούν εντός διμήνου, καθώς και στην ένταξη τριών σημαντικών έργων πολιτισμού των Πετρών, Βεύης και Πρεσπών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κιοσές ζήτησε η κεντρική εξουσία να μην ξεχάσει την Φλώρινα για τα έργα που της χρωστάει.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παραχώρηση του οικοπέδου του κολυμβητηρίου στον δήμο και ζήτησε μια σειρά από αθλητικά έργα τα οποία είναι:
- Συντήρηση και ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων κοινοτήτων του Δήμου,
- Κατασκευή σκοπευτηρίου για την προώθηση του αθλήματος,
- Κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου, με δυνατότητα φιλοξενίας διεθνών εκδηλώσεων,
- Δημιουργία πίστας motocross,
- Δημιουργία ολοκληρωμένων δημοτικών υποδομών προπονητικού τουρισμού και αθλημάτων (προϊόν και υπηρεσία) με την ανάπτυξη των υφιστάμενων αλλά και την δημιουργία νέων που πληρούν διεθνείς προδιαγραφές,
- Κατασκευή γηπέδων τένις και διοργάνωση αγώνων υψηλού επιπέδου.
-Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Φλώρινας
-Ενεργειακή αναβάθμιση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Φλώρινας.


Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης είπε στον κ. Αυγενάκη πως και ο Δήμος Πρεσπών έχει ανάγκη από αθλητικά έργα.




πηγή : parathrhthsflorina.gr