Στη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα και ιδιαίτερα η Περιφέρειά μας, οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι με όπλο τη γνώση και την καινοτομία συμβάλλουν στην προστασία των λειτουργών της πρώτης γραμμής στη μάχη εναντίον του κορονοϊού.

Το ΕΠΑΛ Καστοριάς σε συνεργασία με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) Καστοριάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ξεκινούν να παράγουν προστατευτικές μάσκες με τη χρήση 3D εκτυπωτή.

Οι άξιοι συνάδελφοι αφού διερεύνησαν τις δυνατότητες δημιουργίας, προχώρησαν στην προμήθεια των πρώτων υλών και ξεκινούν την 3D κατασκευή. Το μοντέλο προστατευτικής μάσκας που επέλεξαν είναι της Prusa Printers που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub η οποία προωθεί το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.
Οι προστατευτικές μάσκες που θα παραχθούν θα παραχωρηθούν δωρεάν στο Υγειονομικό προσωπικό, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της Περιφέρειάς μας.


Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας
Θοδωρής Μαρδίρης