Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Μακεδονίας και τα ΕΚΦΕ Γρεβενών και Κοζάνης στο πλαίσιο της ανάγκης για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι προκηρύσσουν Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Πειραματίζομαι στο σπίτι».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (Ε’ και Στ’ τάξης), Γυμνασίου (όλων των τάξεων)και Λυκείου (Α’ και Β’ τάξης)των Περιφερειακών Ενοτήτων Γρεβενών και Κοζάνης.Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να βιντεοσκοπήσουν ένα πείραμα Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας, που θα πραγματοποιήσουν μεαπλά υλικά που μπορούν εύκολα να βρουν στο σπίτι τους. Το video πρέπει να έχει διάρκειαέως 4 λεπτά και να περιέχει και τη θεωρητική υποστήριξη του πειράματος. Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης (Συντονιστής Εκπαιδευτικού ΈργουΠΕ04 Δυτικής Μακεδονίας, Υπεύθυνες ΕΚΦΕ Γρεβενών και Κοζάνης) θα κρίνουν με βάση την πρωτοτυπία, την παρουσίαση και τη θεωρητική τεκμηρίωση του πειράματος. Προτείνεται οι μαθητές/μαθήτριες να μη φαίνονται στο video. Tovideoπρέπει να συνοδεύεται από δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα για τη συμμετοχή του μαθητή/της μαθήτριας στον διαγωνισμό (επισυνάπτεται).

Οι μαθητές μπορούν να αποστείλουν τον σύνδεσμο για το βιντεοσκοπημένο πείραμά τους και τη συνοδευτική δήλωση συγκατάθεσης γονέα/κηδεμόνα έως τις 31 Μαϊου 2020 με e-mail στη διεύθυνση mail@ekfe.gre.sch.grγια την ΠΕ Γρεβενών και mail@ekfe.koz.sch.grγια την ΠΕ Κοζάνης.Ταυτόχρονα, πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εδώ.

Στους παρακάτω συνδέσμους οι μαθητές μπορούν να πάρουν ιδέες για πειράματα με απλά υλικά.

1. Πειράματα φυσικής με απλά  υλικά https://tinanantsou.wordpress.com 
2. Πειράματα Φυσικών Επιστημών με Υλικά Καθημερινής Χρήσης https://drive.google.com/file/d/0Bxcx3Ed4MUg5S2JVOFFPVXhCQ0E/view 
 3. Πειράματα με απλά υλικά https://miataximapoiataxi.blogspot.com/2019/12/blog-post.html

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΦΕ Κοζάνης και το ΕΚΦΕ Γρεβενών στα τηλέφωνα 2461024158 και 2462025670 αντίστοιχα.

Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί ΠΕ04) να ενημερώσουν τους μαθητές τους με όποιον τρόπο θεωρούν πιο πρόσφορο για τον σκοπό αυτό.