Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας Covid 19, οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, κλήθηκαν να προσφέρουν τα μέγιστα και υπεράνω προσωπικών αναστολών, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, όπου από αρχές του 2020,το Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρέθηκε αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας με βασικό πρόταγμα, την υπεράσπιση της Υγείας, ως κοινωνικό αγαθό, χωρίς καμία εξαίρεση, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες σε εθνικό επίπεδο, όπου σε συνεργασία με την Πολιτεία (προϊστάμενη αρχή- 3η ΥΠΕ, Υπ. Υγείας, ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ) αλλά και τους τοπικούς φορείς, ιδιαίτερα την τοπική Αυτοδιοίκηση, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη, για τη όσο το δυνατό πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης.

Στο αγώνα αυτό δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις δωρεές των συμπολιτών μας, επώνυμες και ανώνυμες, οι οποίες σε τακτική βάση ενισχύουν την προσπάθεια μας, για βελτίωση των υπηρεσιών και υποδομών του Γ.Ν.Φ. Είναι σημαντικό και εξαιρετικό που διαπιστώνουμε ότι σε αυτή τη μικρή κοινωνία της πόλης και περιοχής μας, ανθεί σε μεγάλο βαθμό η φιλανθρωπία.

Οι ανάγκες ενός Νοσοκομείου είναι καθημερινές, συνεχείς και πάντα θα προκύπτει η απαίτηση για κάτι επιπλέον ή πρόσθετο, με σκοπό την συνεχή βελτίωση, υπηρεσιών και υποδομών.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι η όποια προσφορά και χορηγία, προς το Γ.Ν.Φ, έχει την αξία της, κάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τη διαφορά, καθώς ενισχύει το Ακριτικό μας Νοσοκομείο μας και συμβάλλει στο βασικό έργο της Πολιτείας, που αφορά τη μέριμνα της Δημόσιας Υγείας.

Ενημερώνουμε ότι για κάθε δωρεά το Γ.Ν.Φ, ακολουθεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Προτρέπουμε, οι πράξεις αυτές να τύχουν ευρύτερης αποδοχής και μίμησης,

ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της στους κάτωθι συμπολίτες μας, επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ & Συλλόγους για την ευαισθησία και την γενναιοδωρία που επέδειξαν προσφέροντας δωρεάν:

1. Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Φλώρινας: α) πέντε (5) πακέτων των διακοσίων (200) τεμαχίων πανάκια εμποτισμένα απολυμαντικά β) δέκα (10) τεμ. Σύστημα Εκνεφούμενου απολυμαντικού ευρείας χρήσης (50 ml) & γ) δέκα (10) τεμ. Σύστημα Εκνεφούμενου απολυμαντικού ευρείας χρήσης (300 ml) .

2. κα Τσώτση Χρυσάνθη (Αρδευτικά Συστήματα): πέντε (5) Φόρμες Υψηλής Προστασίας Ολόσωμες μη διαπερατές μιας χρήσης .

3. Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Τμήμα Προμηθειών & Διαχείρισης Περιουσίας : εκατό (100) μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας fffp2 kn95 (EN149-2001+A1-2009) .

4. Εργαστηριακό Κέντρο Φλώρινας & Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Φλώρινας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας: σαράντα (40) μάσκες προστασίας προσώπου (κατασκευασμένες από 3D εκτυπωτή) τύπου Prusa επαναχρησιμοποιούμενες μετά από κατάλληλη απολύμανση, για την προφύλαξη του νοσοκομειακού προσωπικού του Γ.Ν.Φ., κατά την εκτέλεση του επικίνδυνου έργου εναντίον της πανδημίας του κορωνοϊού.

5. Δήμος Φλώρινας: δύο (2) συσκευές Bi PAP LOWESTEIN MEDICAL PRISMA 25 ST S/N 30042236 & S/N 30046717, για τις ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Φ..

6. κ. Γαζέας Ευάγγελος: δώδεκα (12) λίτρα αντισηπτικού και δέκα επτά (17) πικέ κουβέρτες.

7. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΟΙΚΟ Ι.Κ.Ε. (Ορθοπεδικά – Ιατρικά Είδη) κ Κάκογλου Χρήστος: εκατό (100) χειρουργικές μάσκες πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες του Γ.Ν.Φ..

8. ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑ Α.Ε. (Εταιρία Εξόρυξης Λιγνίτη): το κόστος δημιουργίας ενός Ιατρείου του Γ.Ν.Φ., στα πλαίσια των επιπρόσθετων αναγκών λόγω του Κορωνοϊού Covid-19, ύψους 4.501,20€.

9. ΒΙΕΜΑΚ Ο.Ε. (Εμπόριο Ξυλείας & Δομικών Υλικών)
υλικά Ξηράς Δόμησης (Γυψοσανίδες κλπ).

10. Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας (ΝΠΔΔ)
τρείς (3) συσκευασίες των είκοσι πέντε (25) τεμαχίων Test ανίχνευσης αντισωμάτων για τον Covid-19.







Ο Διοικητής






Παπούλκας Χρήστος