Δεν θα κλείσουν εντελώς οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιό της προς όλες τις Μητροπόλεις, ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί στη χώρα, καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, η τέλεση των Ιερών Ακολουθιών θα είναι «λιτή και σεμνοπρεπής». Συγκεκριμένα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ιδίως οι μεταδιδόμενες από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο ιερές ακολουθίες επιβάλλεται να πληρούν τα προβλεπόμενα από την Κ.Υ.Α., για να μην δώσουμε οποιαδήποτε αφορμή για κακεντρεχή σχόλια και ψόγους».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Παράλληλα, με την εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων για τη μετάδοση της λειτουργίας.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται η απαγόρευση της χρήσης μεγαφώνων για την μετάδοση της λειτουργίας ενώ ορίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου κατά την Μεγάλη Παρασκευή θα περιορισθεί αποκλειστικά μέσα στο ναό και η τελετή της Ανάστασης θα γίνει κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου.

Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα την Μεγάλη Παρασκευή αλλά και την ώρα της Ανάστασης όταν θα ψάλλεται το Χριστός Ανέστη.

Οι πόρτες των εκκλησιών θα είναι κλειστές κατά την διάρκεια όλων των ιερών Ακολουθιών. Θα ανοίγουν όμως τουλάχιστον για δύο ώρες μετά το τέλος τους, το πρωί κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας (από τις 11:00 έως τις 13:00) εκτός της Μεγάλης Παρασκευής που θα ανοίξουν από τις 13:00 έως τις 17:00.

floriniotika.gr
newsbomb.gr