Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

Στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Ιωάννης Κιοσές εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:

«Το έτος που διανύουμεσηματοδοτείτη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Γενοκτονία των αδελφών µας στον Πόντο.

Κάθε χρόνο, την 19η Μαΐουτιμούμε την ιερή μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, την οποία η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε και θεσμικώς, με το ν.2193/1994.

Η διαρκής και αδιάλειπτη εκπλήρωση και αυτού του χρέους μνήμης έναντι των μαρτυρικών θυμάτων της γενοκτονίας δεν συνιστά, κατ' ουδένα τρόπο, στάση εκδίκησης ή φανατισμού, αλλά ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και αναγνώρισης ενός αδιαμφισβήτητου ιστορικού γεγονότος.

Οφείλουμε ως γνήσιοι απόγονοι ένδοξων προγόνων, να μην εφησυχάζουμε αλλά ναεμπνέουμετις επόμενες γενιές με τις αξίες και τα ιδανικά του πνευματικού μαςπολιτισμού,ώστε να διατηρήσουν την ιστορική τους μνήμη ζωντανή και καθάρια.

Διότι η διατήρηση της ιστορικής συνείδησης είναι η έσχατη πράξη αντίστασης απέναντι στην αλλοτρίωση και τον επεκτατισμό. Λαοί που δεν έχουν μνήμη είναι καταδικασμένοι να βιώσουν εκ νέου τα λάθη του παρελθόντος».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.