Τρίτη, 19 Μαΐου 2020


Η Ποντιακή Νεολαία Φλώρινας «Δημήτριος Υψηλάντης» με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμά κάθε χρόνο την μνήμη των 353.000 αδικοχαμένων ψυχών.

101 χρόνια πέρασαν από την επιχείρηση αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους. Αναρίθμητοι βιασμοί, διωγμοί, εξορίες, λεηλασίες, δολοφονίες και κάθε είδους βαρβαρότητα.

Φέτος, η 19η Μαΐου θα είναι διαφορετική από τις άλλες λόγω της πανδημίας COVID-19 που έχει πλήξει την χώρα μας αλλά και όλο τον πλανήτη.Παρ’όλα αυτά η ποντιακή μας ψυχή παραμένει αναλλοίωτη όσα χρόνια και αν περάσουν και αποζητά τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Για αυτόν τον λόγο, σεβόμενοι τις οδηγίες της κυβέρνησης και της αρμόδιας Επιστημονικής Αρχής, η Ποντιακή Νεολαία Φλώρινας προέβη στην δημιουργία ενός βίντεο αφιερωμένο στην 19η Μαΐου.

Οφείλουμε να τιμούμε τα θύματα της Γενοκτονίας και να σεβόμαστε τις ανθρώπινες αξίες, κρατώντας πάντα ψηλά το κεφάλι προς τιμήν των νεκρών μας.

Με εκτίμηση το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Παυλίδης Κωνσταντίνος

Η Γεν. Γραμματέας
Κοσμίδου Γεωργία0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.