Δελτίο Τύπου – Πρόσκληση

Στα πλαίσια του καθορισμού του 2020 ως έτους «Έρευνας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Καινοτομίας και Προστασίας του Περιβάλλοντος» από το Γενικό Έπιτελείο Στρατού, το 1ο Σύνταγμα Πεζικού Φλώρινας σε συνεργασία με τον Φ.Ο.Ο.Φ. θα πραγματοποιήσει εθελοντική δράση στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου στη θέση Φτερούγες Νίκης. Οι εργασίες αφορούν αποψίλωση, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, δεντροφύτευση,καλλωπισμό των ορειβατικών μονοπατιών και καλλιέργεια πηγών στην όμορη περιοχή.

Ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας, Συνταγματάρχης κύριος Γκόνης Νικόλαος, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της δράσης και συναντήθηκε με την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου καθορίζοντας το πλαίσιο των εργασιών .
Την ευθύνη των εργασιών θα αναλάβει το Τ.ΈΘ. Φλώρινας υπό την καθοδήγηση του αντισυνταγματάρχη κυρίου Αθανασιάδη Βασίλη.

Στο περιθώριο της συνάντησης ρωτήθηκε από την πρόεδρο σχετικά με την επιλογή του ΦΟΟΦ για την κοινή αυτή δράση. Η απάντησή του εξέπληξε ευχάριστα όλους τους παριστάμενους, καθώς ήταν ενημερωμένος για τις εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, στις οποίες συνέβαλε και ο ίδιος. Όπως δήλωσε έπαιξε ρόλο στην επιλογή αυτή το γεγονός ότι στην ανέγερση του καταφυγίου 1974 συνέβαλε το 1ο Σύνταγμα Φλώρινας με του κληρωτούς του που ανέβαζαν με τα μουλάρια τα υλικά για την αποπεράτωσή του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βοηθήσει το στράτευμα και στην ανακατασκευή του.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 21-06-2020 και ώρα 10:00π.μ. σας περιμένουμε στο καταφύγιο του Παλιοχωρίου, για να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα και να συνδράμουμε όλοι μας στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.