Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου στο Αμύνταιο, σύμφωνα με το ΦΕΚ 2395/Β/17-06-2020 του Υπουργείου Παιδείας. Η έδρα του Ε.Κ. θα είναι το 1Ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμυνταίου. Η απόφαση αυτή αποτελεί τη δικαίωση επίμονων ενεργειών και πιέσεων τόσο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Παύλου Ιωάννου, όσο και της τοπικής πολιτικής ηγεσίας.

Το Εργαστηριακό αυτό Κέντρο θα καλύψει τις ανάγκες και θα αναβαθμίσει καίρια την Επαγγελματική εκπαίδευση της περιοχής Αμυνταίου. Τα Ε.Κ. είναι ιδρύματα με αυτοτελή διοίκηση στα οποία διδάσκονται τα εργαστηριακά μαθήματα των ΕΠΑΛ αλλά και των ΙΕΚ. Τελευταία διεξάγεται σε αυτά και το Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας.

Τα Ε.Κ. λαμβάνουν ειδική χρηματοδότηση, στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ και αποτελούν τον πυρήνα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Με άρτιο εξοπλισμό και έμφαση στην ασφάλεια των μαθητών αξιοποιούν τις δυνατότητες των εκπαιδευτικών οι οποίοι, με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών υλοποιούν κατασκευές, εργαστηριακές ασκήσεις και εκθέτουν πρωτότυπα έργα στο τέλος του διδακτικού έτους. Τέλος, το Ε.Κ. υποβοηθά, στηρίζει και συνεργάζεται με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της περιοχής και της κοινωνίας συνολικά.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά:

- τους βουλευτές του νομού Φλώρινας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη και κ. Πέτη Πέρκα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Αντωνιάδη ο οποίος με προσωπική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του Εργαστηριακού Κέντρου.

-τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου που υποστήριξαν την ίδρυση του Εργαστηριακού Κέντρου και ανέλαβαν τη διεκπεραίωση απαιτούμενων εγγράφων.

-τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Μαρδίρη για τις σχετικές υπηρεσιακές του ενέργειες.

Ευελπιστούμε και ευχόμαστε το νέο αυτό Εργαστηριακό Κέντρο να συμβάλει στη στήριξη και αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και να τύχει της ευρύτερη αποδοχής της τοπικής κοινωνίας.

Ο Διευθυντής 

Της ΔΔΕ Φλώρινας 
Παύλος Ιωάννου