Εκφράζω την βαθιά μου ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την σύσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου των Πρεσπών. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο , ένα όνειρο διαχρονικό των κατοίκων των Πρεσπών , αρχικά είχε καθοριστεί να λειτουργήσει ως εποχιακό κλιμάκιο μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Στα χθεσινά εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά , ανακοινώθηκε ότι με τροπολογία που σύντομα θα κατατεθεί, το Πυροσβεστικό κλιμάκιο των Πρεσπών θα λειτουργεί απερίσπαστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενισχύοντας την προστασία της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων του ακριτικού δήμου αλλά και του σπάνιου οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στον Ανταρτικό εγκαινιάστηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο των Πρεσπών από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Στα εγκαίνια μαζί με τον υφυπουργό παρευρέθηκαν :

ο αρχηγός του Π.Σ Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, οι βουλευτές της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και Πέτη Πέρκα, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης , ο Περιφερειακός Διοικητής Αρχιπύραχος Γιάννης Ράπτης, οι αντιπεριφερειάρχες της Π.Ε Φλώρινας, οι δήμαρχοι των τριών δήμων της Π.Ε Φλώρινας Πασχαλίδης Π, Γιαννάκης Β. και Μπιτάκης Ανθ. , υπηρεσιακοί παράγοντες, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, συνδικαλιστικοί φορείς , στελέχη και άνδρες της Π.Υ Φλώρινας.
Η ίδρυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου των Πρεσπών συνδέεται με τον προγραμματισμό και την λειτουργία 80 συνολικά πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία συστήθηκαν με το Π.Δ 51/2020 ( ΦΕΚ 112 / Α/ 12/06/2020) . Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας του πολίτη και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά την οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και η μακροχρόνια δοκιμασία από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας μας , προχωράει με θέληση και αποφασιστικότητα στην θωράκιση της χώρας από φυσικές καταστροφές , οι οποίες τα τελευταία χρόνια λόγω και των κλιματικών αλλαγών είναι ιδιαίτερα έντονες, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας θα ήθελα να συγχαρώ τους νεοπροσληφθέντες πυροσβέστες που θα στελεχώσουν το Πυροσβεστικό κλιμάκιο των Πρεσπών και όλους όσους με τις προσπάθειες τους συνετέλεσαν στην ίδρυση ενός τόσου σημαντικού έργου για την περιοχή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ