γράφει η Πόλυ Κεφάλα - ψυχολόγος 

Η σιωπή πολλές φορές βοηθάει να αποφύγουμε καταστάσεις που μόνο άγχος και θυμό θα μας γεμίσουν. Πολλές φορές όλοι πέφτουμε στην παγίδα να εξηγήσουμε με θυμό ή να αναλύσουμε κάτι που μας αφορά σε έναν φίλο, σε έναν συγγενή σε έναν σύντροφο. Όλοι έχουμε δίπλα μας άτομα όπου μπορεί να μην συμφωνούν με εμάς ή επιμένουν στη γνώμη τη δική τους ότι είναι σωστότερη όλων, το μόνο μου έχετε να κάνετε ή να επικοινωνήσετε αυτό που νιώθετε τη δεδομένη στιγμή ή απλά η σιωπή σας για μερικά λεπτά είναι η καλύτερη απάντησή σας. 


Ωστόσο υπάρχουν κάποιες στιγμές όπου η σιωπή πονάει και σε βυθίζει σε θλίψη, ανασφάλεια, αβεβαιότητα. Είναι η σιωπή που έχεις επιλέξει εσύ, έχεις επιλέξει οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα σου να μην τα επικοινωνήσεις πουθενά και αυτό γιατί κάτι έμαθες, κάτι ένιωσες ή κάτι αντιλήφθηκες μετά από καιρό. Είναι εντάξει να θες για λίγο καιρό να αποσυρθείς και να μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις την αλλαγή που ένιωσες και πιο πολύ συναισθηματικά.

Ότι και να έχει συμβεί, προσπάθησε να καταλάβεις το γιατί και τι μπορείς να κάνεις. Η ζωή έχει διακυμάνσεις, όπως είναι τα ευχάριστα έτσι και τα δυσάρεστα, όπως βλέπεις ένα δέντρο γεμάτο ζωή και οξυγόνο άλλο τόσο βάθος έχει ρίζες. Οι μοναχικοί άνθρωποι κσι αυτοί που σιωπαίνουν συνεχώςχωρίς να αντιδρούν είναι κάτι βαθύτερο που αγγίζει προσωπικά τους βιώματα, η ψυχοθεραπεία και η ενσυναίσθηση των κοντινών του ατόμων μπορεί να βοηθήσει.



Βιογραφικό της αρθρογράφου : 

Ονομάζομαι Πόλυ Κεφάλα, είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, είμαι κατόχους δεύτερου πτυχίου στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις, η μεταπτυχιακή μου εξειδίκευση είναι στην Κλινική Ψυχολογία και είμαι ειδικευμένη ψυχοθεραπεύτρια στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Επίσης έχω εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική και σε σεμινάρια Σχεσιακής Ψυχανάλυσης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαιτειο. 
Επίσης έχω αρκετές ώρες εποπτείας τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο σε διαφορετικά θεραπευτικά πλαίσια.
Η Φλώρινα είναι ένας αγαπημένος προορισμός καθώς η καταγωγή του συζύγου μου είναι απο εκεί.