Υποβολή πρότασης από τον Δήμο Φλώρινας για την ανάπλαση της ιστορικής «Άνω Μπουάτ»

 

Ο Δήμος Φλώρινας κατέθεσε πρόταση στην Πρόσκληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής της «Άνω Μπουάτ» με τίτλο «Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής (Μπουάτ.

Πρόκειται για μία έκταση 38 στρεμμάτων, η οποία μετά από ενέργειες της παρούσας δημοτικής αρχής παραχωρήθηκε για χρήση στον Δήμο Φλώρινας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Βασικός στόχος της παρέμβασης είναι η επαναλειτουργία της εμβληματικής για την πόλη της Φλώρινας «Άνω Μπουάτ», ώστε να αποκτήσει ξανά τον ιστορικό κοινωνικό της ρόλο.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, την ενσωμάτωση του αναψυκτηρίου και της 25μετρης πισίνας στον ευρύτερο υπαίθριο χώρο, την αξιοποίηση της παραποτάμιας θέσης του χώρου και τη διασύνδεσή του με την πόλη μέσω της ήπιας παραποτάμιας διαδρομής, τη δημιουργία εντός της περιοχής παρέμβασης υπαίθριου θεάτρου, τη δημιουργία δικτύου ήπιας κυκλοφορίας πεζών και ποδηλάτων, χώρου στάθμευσης, παιδικής χαράς AMEA και πίστας pump track.