Την Τετάρτη 01/02/2023 ο βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και συναντήθηκε με τον διοικητή κ. Γεώργιο   Μάντσο.

Ο  κ. Αντωνιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και παράλληλα συνεχάρη τον κ. διοικητή για τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο ό ίδιος όσο και το ιατρικό , νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου για την εύρυθμη λειτουργία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το νοσοκομείο της πόλης μας και τις δομές που υπάγονται σε αυτό. Ο κ. Μάντσος ενημέρωσε τον κ. βουλευτή για την σημερινή κατάσταση του Νοσοκομείου της Φλώρινας. Τόνισε ότι υπάρχει επάρκεια σε νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό ενώ γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό και σε συγκεκριμένες ειδικότητες . Συγκεκριμένα ανανεώθηκε η θητεία του Πνευμονολόγου , ορκίστηκε νέα Ειδική Παθολόγος και ανέλαβε υπηρεσία ένας ακόμα Χειρουργός. Ακόμα αναμένεται η στελέχωση της Ψυχιατρικής κλινικής  με έναν ιατρό και σύντομα θα προκηρυχθεί θέση Δερματολόγου.

Ο κ. Βουλευτής ευχαρίστησε τον κ. Μάντσο για την ενημέρωση και τόνισε ότι οι προσπάθειες όλων  αποδίδουν καρπούς και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ανταποκρίνεται θετικά στις προτάσεις και επισημάνσεις που έχει καταθέσει κατά καιρούς τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση του νοσοκομείου. Βέβαια ακόμα δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα και για αυτόν τον λόγο   δεσμεύτηκε να  μεταφέρει την σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου στον  Υπουργό   Υγείας κ. Πλεύρη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την στελέχωση με  ιατρικό προσωπικό στις ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη. Παράλληλα ενημέρωσε την διοίκηση του Νοσοκομείου ότι είναι σε συχνή επικοινωνία  με την 3η ΥΠΕ και τον διοικητή κ. Μπογιατζίδη, την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Φλώρινας  προκειμένου να αντιμετωπίζονται από κοινού όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων  της περιοχής.

 

Από το Γραφείο Τύπου