Το τριήμερο 13-14 & 15 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε, κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Γ.Ε.Σ. , επίσκεψη μελών διαφόρων λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων (Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) στον Όλυμπο. Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας συμμετείχε με οκταμελή ομάδα.

  Την Παρασκευή, 13/01/2023, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν αρχικά διάλεξη με θέμα την διάσωση σε χιονοσκεπείς περιοχές μεγάλου υψομέτρου και την χρήση των εναέριων μέσων σε ανάλογα περιστατικά και στην συνέχεια ακολούθησε θεωρητικό μάθημα με θέμα την εισαγωγή στις βασικές αρχές του αλπικού σκι. 

  Το Σάββατο, 14/01/2023, υλοποιήθηκε σενάριο εντοπισμού και περισυλλογής τραυματία από απόκρημνη, χιονοσκεπή περιοχή, με χρήση ειδικού εξοπλισμού, παροχή Α' βοηθειών και μεταφορά του «τραυματία» σε περιοχή κατάλληλη για αεροδιακομιδή. Η άσκηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

  Τέλος, την Κυριακή, 15/01/2023 , το πρόγραμμα περιελάμβανε πρακτική εξάσκηση στις χιονοδρομίες , αλλά η δυστυχώς η έλλειψη κατάλληλου χιονιού οδήγησε στην ακύρωση της εκπαίδευσης. Αργότερα την ίδια ημέρα, ακολούθησε η τελετή λήξης του εκπαιδευτικού τριημέρου, όπου οι έφεδροι Καταδρομείς ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

  Η Λ.Ε.Δ.Φλώρινας ευχαριστεί βαθύτατα τον Διοικητή και όλα τα στελέχη του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. για την άριστη και θερμότατη φιλοξενία τους. 

Με Τιμή

 Το  Δ.Σ.