Ενημερώνουμε τους καταναλωτές που υπάγονται στη περιοχή αρμοδιότητας της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ότι τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, παρατηρείται αυξημένη κατανάλωση του πόσιμου νερού, τόσο στην πόλη της Φλώρινας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Φλώρινας.

Δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και μειωμένο ύψος βροχής και χιονόπτωσης, οι υδατικοί πόροι της περιοχής (πηγές, επιφανειακές υδροληψίες, υπόγειος υδροφόρος κτλ.) εν συγκρίσει με τα προηγούμενα έτη είναι μειωμένοι.

Στα πλαίσια διαχείρισης του υδατικών αποθεμάτων και της απρόσκοπτης κάλυψης των υδρευτικών αναγκών των καταναλωτών παρακαλείσθε για την αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης πόσιμου νερού, περιορίζοντας την στο ελάχιστο.

Για να αποφύγουμε καταστάσεις λειψυδρίας και διακοπών υδροδότησης συνιστούμε στην απολύτως απαραίτητη οικιακή χρήση του νερού και να αποφεύγεται η χρήση του για πότισμα γκαζόν, κήπων, καλλιέργειας χωραφιών, κατάβρεξης αύλειων χώρων, πεζοδρομίων, οδών καθώς και για κάθε άλλη χρήση.

Τεχνική Υπηρεσία Δ.Ε.Υ.Α.Φ.