«Έρως Γιατρός» ή αλλιώς «L’Amour Medicin»… Φέτος το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Κιουταχειωτών Μικρασιατών Φλώρινας, «Ο Άγιος Μηνάς», έρχεται να κάνει την ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα του, ανεβάζοντας την σπαρταριστή κωμωδία του Μολιέρου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην σκηνή, στην χώρα μας, μετά από αλλεπάλληλες επιτυχημένες παραστάσεις στην Ευρώπη.

O Κλίτανδρος θέλει να παντρευτεί την όμορφη Λουκίντα, η οποία είναι ερωτευμένη μαζί του, αλλά ο τσιγκούνης πατέρας της, ο Σγαναρέλλος, αρνείται να δώσει το χέρι της στον επίδοξο γαμπρό καθώς δεν θέλει να δώσει προίκα… Το κορίτσι έχει πέσει σε μελαγχολία, μέχρι που το σχέδιο της πανούργας καμαριέρας Λιζέτας έρχεται να φέρει την κωμική ανατροπή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που κινείται στα όρια του κωμικοτραγικού εμπλέκεται μια υστερική ανιψιά που καιροφυλαχτεί να φάει την περιουσία του Σγαναρέλλου, τέσσερις αποτυχημένοι γιατροί που χρηματίζονται και φαίνονται να χρήζουν οι ίδιοι θεραπείας, μια μυστήρια, παραδόπιστη κομπογιαννίτισσα που… υπερτιμά τις «επιστημονικές» της γνώσεις και μια γεροντοκόρη γειτόνισσα που αποβλέπει να κερδίσει για τον εαυτό της τον γαμπρό.

Τo κείμενο έχει διασκευαστεί από την σκηνοθέτιδα και εμψυχώτρια του τμήματος, κα Δήμητρα Ξενάκη, διατηρώντας την σπιρτάδα του πρωτότυπου κειμένου, αλλά και το καυστικό, σατυρικό χιούμορ του Μολιέρου, που σαφέστατα, υπήρξε ένας από τους διασημότερους κωμωδιογράφους του παγκόσμιου θεάτρου. Πολλές πτυχές του νεωτέρου δράματος βρίσκονται συμπιεσμένες σε την μικρή κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα, για τον οποίο έχει γραφεί πως "συνέλαβε την θεατρική λογοτεχνία από τον θεατρικό ρυθμό".

Ο «Έρως Γιατρός» θα χτυπήσει με τα βέλη του μικρούς και μεγάλους το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019, στις 19:00,  στο Πολιτιστικό Κέντρο (αίθουσα Θεόδωρος Αγγελόπουλος).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.