Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019


ΗΜΕΡΙΔΑ
« Σχολική Βία: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας»
Δευτέρα  30  Σεπτεμβρίου 2019, 6:30 μ.μ.
Ξενοδοχείο Φαίδων 

Το 2ο Γενικό Λύκειο  και το 3ο Γυμνάσιο Φλώρινας, διοργανώνουν ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα: 

«Σχολική βία: Ο ρόλος του σχολή και της οικογένειας»,

η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στο Ξενοδοχείο «Φαίδων».
Προσκεκλημένη ομιλήτρια  θα είναι η κ. Νίκη Μοσχοβάκη-Φιλιππίδου, Ψυχολόγος  του Εθελοντικού Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.
Η ημερίδα διοργανώνεται με στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ABC-“Anti-Bullying Certification”, στο οποίο συμμετέχουν το 2ο ΓΕΛ και το 3ο Γυμνάσιο, ως σχολεία συνεργαζόμενα με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα γονέων και εκπαιδευτικών για την αποτροπή του σχολικού εκφοβισμού, αλλά και η ενημέρωση για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης που αναπτύσσονται στα δύο σχολεία, μέσα από δράσεις και προγράμματα.  

Το πρόγραμμα της ημερίδας: 
6.30 - 6.40:  Προσέλευση
6.40 – 6.45: Χαιρετισμοί
6.45 - 7.10:  «Η ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας ενάντια στη βία – Μια πρόταση παρέμβασης», Μαθητές/τριες και Καθηγήτριες του 2ου ΓΕΛ και του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας
7.10 – 8.30: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: Η εμπειρία του Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Νίκη Μοσχοβάκη - Φιλιππίδου, Ψυχολόγος

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο/η.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.