Ο πρώτος αγώνας τοξοβολίας τρισδιάστατης απεικόνισης στόχων (3D) "AΡΚΤΟΣ 2019" ,πραγματοποιήθηκε στην Φλώρινα και στην Ελλάδα στην τοπική κοινότητα Λεπτοκαρυάς.
Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας "Κορύβαντες"

Ο τόσο διαδεδομένος αγώνας τοξοβολίας στο εξωτερικό όπως ήταν φυσικό τράβηξε την προσοχή όλων των τοξοβόλων ανά τον κόσμο ,και έφερε 50 και πλέον συμμετοχές από Αγγλία ,Λετονία ,Γερμανία ,Νότιο Κορέα ,Αμερική ,Τουρκία και Ελλάδα ,δίνοντας μια τόνωση στον τουρισμό της περιοχής μας ,αφού όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την φιλοξενία και την τοποθεσία.

Ο εξαιρετικά ενδιαφέρον αγώνας συνδύασε τον περίπατο στην φύση ,με το αγώνισμα της τοξοβολίας αλλάζοντας έτσι τα όσα ξέρουμε για την τοξοβολία σε σταθερούς στόχους.


Όπως μας τόνισε η γραμματέας του συλλόγου Ελένη Αντωνιάδου ο αγώνας αυτός γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με επιλογή την Φλώρινα και την Τ.Κ Λεπτοκαρυάς, λόγω του φυσικού τοπίου και της πολυποικοιλότητας του εδάφους που έχει ασφαλή πρόσβαση για αθλητές και θεατές και μέγιστη ασφάλεια κατά την διάρκεια του αγώνα για τους τοξότες.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθήστε συνεντεύξεις των διοργανωτών και δηλώσεις από αθλητές.

Τα floriniotika.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας του αγώνα και ευχαριστούν για την άψογη φιλοξενία και περιήγηση από τους διοργανωτές στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα. 






















Φώτο απο την επίσημη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook 3D Archery Competition - Arktos