Για την έντονη σεισμικότητα στην περιοχή της Φλώρινας ενημέρωσε τους κατοίκους της Φλώρινας από τον προφίλ του στο facebook ο Φλωρινιώτης καθηγητής Σεισμολογίας Θεόδωρος Τσάπανος.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω ενημερώνει αναλυτικά για την συχνότητα των σεισμών λέγοντας πως το φαινόμενο θα κάνει τον κύκλο του και θα τελειώσει.

Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε ο καθηγητής : 

"ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ.

ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ /ΤΟΠΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ.

Είναι μικρού μεγέθους σεισμοί γύρω από το χωριό Εθνικό. Το μικρό τους εστιακό βάθος καθώς και η μικρή απόσταση τους από την πόλη τους κάνει ιδιαίτερα αισθητούς. Εκ πρώτης όψεως οφείλονται σε μικρορήγματα που έχουν εντοπισθεί στην περιοχή αυτή.

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ Η ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΥΧΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΙ ΠΑΝΙΚΟΣ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΦΑΡΣΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ "